V Indiji aretirali pet moških, ki so v verskem obredu žrtvovali žensko

Svet 05. Apr 202319:53 1 komentar
hindujski tempelj
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA

Indijska policija je aretirala pet moških, ki jih sumijo, da so pred štirimi leti opravili verski obred žrtvovanja, v katerem je umrla ženska. Truplo ženske brez glave je policija leta 2019 našla v hindujskem templju, a so ga identificirali šele januarja letos in s tem obnovili preiskavo. Policija je prostost že odvzela petim osebam, sedem domnevnih krivcev še išče.

Človeško žrtvovanje se je leta 2019 zgodilo v templju v indijskem mestu Guwahati na severovzhodu Indije, poroča Guardian. “Umor ženske je načrtovalo pet oseb,” je povedal policijski komisar Guwahatija Diganta Barah in dodal, da je sodelovalo dvanajst ljudi, preostalih sedem policija še zmeraj išče.

Domnevni vodja umora je bil 52-letni Pradeep Pathak, ki je umor organiziral kot del verskega obreda ob obletnici smrti svojega brata. “Obtoženi je očitno verjel, da bo žrtvovanje pomirilo dušo umrlega,” je ob tem dejal Diganta Barah.

Policisti so januarja letos ugotovili, da je bila žrtev obreda 64-letna Shanti Shaw. Ker so jo umorili z mačeto, je bilo truplo brez glave.

Med letoma 2014 in 2021 so v Indiji zabeležili 103 primere človeškega žrtvovanja, še navaja Guardian. Najpogostejši razlog za človeško žrtvovanje je ravno pomiritev božanstev, večina obredov pa se zgodi na odročnih območjih, kjer veliko prebivalcev veruje v čarovništvo in okultizem, nauk o spoznanju skrivnostnih in nedostopnih sil.

Indija
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje