V Indiji med urjenjem strmoglavilo vojaško letalo (VIDEO)

Črna kronika 08. Maj 202310:05 0 komentarjev

Med rutinskim urjenjem je na severozahodu Indije strmoglavilo vojaško letalo. Dve osebi sta umrli, tri pa so poškodovane.

Na severozahodu Indije je med rutinskim urjenjem na hišo strmoglavilo vojaško letalo ruske izdelave mig-21. V strmoglavljenju sta po podatkih tamkajšnje policije na tleh umrla dva človeka, trije ljudje pa so poškodovani.

Pilot je medtem utrpel lažje poškodbe.

“Pilota so varno rešili. Letalo mig je strmoglavilo na hišo. Dve osebi sta umrli. Tri osebe so bile poškodovane,” je po nesreči v zahodni zvezni državi Radžastan povedal policist Sudhir Chaudhary.

Indijske letalske sile (IAF) so potrdile nesrečo. “Pilot se je varno izstrelil in je utrpel manjše poškodbe. Za ugotovitev vzroka nesreče je bila uvedena preiskava,” so iz IAF sporočili na Twitterju.

Današnja nesreča je že šesta z letalom mig-21 od januarja 2021. V Rusiji izdelana letala mig-21 je Indija začela uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja in so desetletja igrala ključno vlogo za državne letalske sile. Zaradi številnih nesreč v zadnjih nekaj desetletjih se je teh letal zaradi slabe varnosti prijela oznaka leteče krste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!