V Indoneziji zagorelo v skladišču goriva, med žrtvami tudi otroka

Svet 04. Mar 202316:09 0 komentarjev
Indonezija
Willy Kurniawan/REUTERS

Požar v skladišču goriva v Indoneziji je zahteval 18 življenj. Oblasti so iz okoliških stanovanj evakuirale več kot tisoč ljudi, številni uradniki pa so pozvali k pregledu infrastrukture za skladiščenje goriva.

V skladišču goriva indonezijskega državnega energetskega podjetja Pertamina v Džakarti je danes izbruhnil požar, v katerem je umrlo 18 ljudi, med njimi tudi dva otroka, še 60 pa je bilo ranjenih.

35 ljudi je v požaru utrpelo hude opekline in se trenutno zdravi v bolnišnici. Zaradi škode, ki jo je povzročil požar, pa so reševalci iz različnih predelov mesta evakuirali že več kot 1.300 prebivalcev.

Predstavnik policije Listyo Sigit Prabowo je pojasnil, da se je požar najverjetneje začel med pretakanjem goriva, ki je prispelo iz druge rafinerije. “Zgodila se je tehnična težava, ki je povzročila dvig pritiska, nato pa je zagorelo. Vir požara trenutno preiskujemo,” je še dodal.

Prizorišče nesreče je že obiskal podpredsednik države Ma’ruf Amin, ki je tudi predlagal, da se skladišče premakne stran od stanovanjskih sosesk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poziv k pregledu infrastrukture

Številni državni uradniki so medtem pozvali k preiskavi vzroka požara in pregledu indonezijskih energetskih objektov. “Po več požarih v državi je jasno, da moramo pregledati vse objekte in infrastrukturo za gorivo, zlasti rezervoarje in rafinerije,” je za lokalno televizijo Metro TV povedal Sugeng Suparwoto, vodja parlamentarne komisije za energijo.

Indonezija
Willy Kurniawan/REUTERS

Podjetje Pertamina se je za izbruh požara opravičilo. “Nihče od nas ni pričakoval, da se bo to zgodilo,” je povedal direktor podjetja Nicke Widyawati.

V objektih v lasti Pertamina so v preteklih letih večkrat izbruhnili požari. Samo v rafineriji Balongan v Zahodni Javi so požari izbruhnili v letih 2009, 2014 in 2021, pri čemer o smrtnih žrtvah niso poročali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!