V Kaliforniji ujeli 227-kilogramsko tatico, ki je vlomila v 21 domov

Magazin 07. Avg 202322:23 3 komentarji
Medvedka
PROFIMEDIA

Po letu dni vlamljanja v domove prebivalcev so v Kaliforniji ujeli 227-kilogramsko črno medvedko. Da bi se izognili nevarnim situacijam, jo bodo sedaj preselili v zvezno državo Kolorado.

V Kaliforniji so ujeli gromozansko medvedko, ki je v letu dni kar nekajkrat vlomila v hiše prebivalcev. Kot poroča BBC, so DNK 227-kilogramske črne medvedke našli na 21 prizoriščih vlomov.

Medvedko bodo sedaj premestili v rezervat v ameriškem Koloradu. Selili se bodo tudi njeni trije mladiči, ki bodo novo domovanje našli znotraj Kalifornije. Ker se je močna in velika medvedka naučila uporabljati svojo moč in lomila garažna vrata na hišah, medtem ko so bili v njih ljudje, so se oblasti zaradi varnosti odločile za selitev.

Kot so za britanski medij pojasnili strokovnjaki, se črni medvedje ljudi običajno izogibajo. A je kot kaže kalifornijska vlomilka, ki so ji zaradi velikosti nadeli ime “Hank The Tank”, odrasla brez strahu pred ljudmi.

Medvedka Hank pa bo kot kaže v Koloradu lepo sprejeta, saj ji je na družbenem omrežju X dobrodošlico zaželel guverner te zvezne države.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje