V kalifornijskem Disneylandu zagorel 14-metrski mehanski zmaj (VIDEO)

Svet 23. Apr 202322:29

Med predstavo v zabaviščnem parku Disneyland v mestu Anaheim je zagorel mehanski zmaj, ki v višino meri skoraj 14 metrov.

V ameriški zvezni državi Kalifornija je v soboto zvečer zagorel ogromen mehanski zmaj. Do požara je prišlo med predstavo v Disneylandu, v kateri zmaj med drugim bruha ogenj. Obiskovalci so z dogodka zbežali, pišejo tamkajšnji mediji, ki o žrtvah ali poškodbah ne poročajo.

“Zmajeva glava je začela žareti, zatem pa sem zagledala še ogenj in dim, ki se je začel valiti,” je za ABC News pojasnila obiskovalka dogodka Elaine Gilmer. Kako je ogenj zajel mehanskega zmaja, je vidno tudi na videoposnetkih, ki so zaokrožili po spletu.

Mehanski zmaj, ki je zagorel in ga uporabljajo med predstavo Fantasmic, je visok 13,7 metra. Člane predstave so evakuirali z otoka Tom Sawyer, kjer je dogodek potekal.

Gasilci mesta Anaheim, kjer stoji zabaviščni park Disneyland, poročil o poškodbah niso prejeli. Vzrok požara še ni znan, preiskava pa je v teku.

ABC News poroča še, da je odziv na dogodek potekal brez zapletov.

Otok Tom Sawyer je del Disneylanda že od leta 1956, obiskovalci pa lahko tam vstopijo v svet junaka knjižnih uspešnic Marka Twaina.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.