V letalo, ki je letelo iz Dubrovnika v Zagreb, udarila strela

Svet 16. Sep 202209:02 1 komentar
Vreme: nevihta
Alen Milavec/BOBO

V četrtek zvečer je v letalo družbe Croatia Airlines, ki je letelo iz Dubrovnika v Zagreb, udarila strela. Kot so sporočili iz letalske družbe, je pristanek potekal brez težav in po udaru nevarnosti za potnike ni bilo. Po pregledu na letalu niso odkrili nobene škode. "Nastala je panika, slišali so se kriki," je za hrvaške medije povedal potnik.

Nevihte so v četrtek zajele tudi Hrvaško, težave pa so povzročale tudi v letalskem prometu. V letalo družbe Croatia Airlines, ki je letelo iz Dubrovnika v Zagreb, je med pristajanjem udarila strela. Potnike je udar strele razburil, vendar so v letalski družbi za N1 Zagreb pojasnili, da nevarnosti za ljudi ni bilo.

“Takšne situacije so upoštevane že pri načrtovanju letal, glede na to, da letala prehajajo območja z elektriko. Vendar se jim ni vedno mogoče izogniti,” je za hrvaški portal 24 sata povedal tiskovni predstavnik Croatia Airlines Davor Janušić in pojasnil, da je letalo izdelano po principu Faradayeve kletke.

Letalo Croatia Airlines je po udaru strele brez težav pristalo na zagrebškem letališču, je potrdil Janušić in povedal, da so ga pregledali v skladu s proceduro, poškodb pa niso opazili.

Potniki so za 24 sata povedali, da so v trenutku, ko je letalo zadela strela, videli modro svetlobo ter slišali glasen pok. “Nastala je panika, slišali so se kriki. Ko pa so potniki ugotovili, kaj se je zgodilo, so se pomirili,” je za hrvaški portal povedal eden od potnikov.

Na Hrvaškem tudi danes pričakujejo nevihtno vreme s padavinami, zaradi česar so za nekatera območja razglašena tudi vremenska opozorila. Zaradi preobremenjenega drenažnih sistemov se pričakujejo poplave meteorne vode, na morju pa ni izključeno niti pojavljanje vodnih tromb.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje