V Londonu iščejo moškega, ki je z jedko snovjo napadel žensko in njeni hčeri

Svet 02. Feb 202415:44 1 komentar
Abdul Shokoor Ezedi
Foto: PROFIMEDIA

V sredo naj bi 35-lentik iz Afganistana, ki je v sredo v Londonu z jedko snovjo napadel žensko in njeni hčeri ter jih hudo poškodoval. Poškodovani so bili tudi mimoidoči in policisti, ki so ob pomoči napadenim ženskam prišli v stik s snovjo. Dejanja je osumljen Abdul Shokoor Ezedi, ki je bil leta 2018 že obsojen zaradi spolnega napada, vendar je kasneje kljub temu na Otoku dobil azil.

V Veliki Britaniji danes že tretji dan poteka iskanje moškega, ki naj bi v sredo v Londonu z jedko snovjo napadel žensko in njeni hčeri, poročajo tuje tiskovne agencije. Po podatkih policije, ki je javnost pozvala, naj se osumljencu ne približuje, gre za 35-letnega Abdula Ezedija z območja Newcastla na severovzhodu Anglije.

35-letnik naj bi v sredo v okrožju Clapham v jugozahodnem Londonu napadel 31-letnico in njeni hčeri, stari tri in osem let. Zlasti mati in triletnica sta utrpeli poškodbe, ki bi jima po navedbah policije lahko spremenile življenje, navaja britanski BBC. Napad so ujele tudi varnostne kamere. Te prikazujejo, kako je osumljenec ob napadu izstopil iz avtomobila, v katerem je bil z žrtvami, odprl zadnja vrata in eno izmed deklic izvlekel iz vozila ter jo dvakrat z višine močno vrgel ob tla. Na pomoč so hitro priskočili očividci, napadalec pa je zbežal.

Lažje poškodbe so utrpele tudi tri mimoidoče ženske, ki so žrtvam priskočile na pomoč, in pet policistov, ki so se odzvali na incident, je sporočila metropolitanska policija.

Osumljenca, ki sicer prihaja iz Afganistana, so nazadnje videli v sredo pozno zvečer v trgovini na severu Londona. Po navedbah policije je imel na desni strani obraza precejšnje poškodbe, žrtve pa je verjetno poznal. Prebivalce so pozvali k posredovanju informacij, a jih tudi opozorili, naj se moškemu ne približujejo.

Ni sicer jasno, katero snov je moški uporabil v napadu. Policija je izdala le, da je šlo za alkalno oziroma bazično snov. Jedke alkalne snovi med drugim vsebujejo izdelki, kot so belila in čistila za pečice.

napad z jedko snovjo napad z jedko snovjo
Foto: PROFIMEDIA
napad z jedko snovjo napad z jedko snovjo
Foto: PROFIMEDIA
napad z jedko snovjo napad z jedko snovjo
Foto: PROFIMEDIA
Abdul Shokoor Ezedi Abdul Shokoor Ezedi
Foto: PROFIMEDIA
Abdul Shokoor Ezedi Abdul Shokoor Ezedi
Foto: PROFIMEDIA

Pred odobritvijo azila obsojen zaradi spolnega napada

Leta 2018 je bil Ezedi že obsojen zaradi spolnega napada. Ker so mu kljub temu odobrili azil na Otoku, se je v britanskih medijih sprožila razprav o azilnih postopkih v državi.

Po navedbah časnika Daily Telegraph je Ezedi azil dobil po tem, ko je nek duhovnik dejal, da se je spreobrnil v krščanstvo. Oblasti poročil o njegovem azilnem statusu niso niti potrdile niti zanikale.

Na Otoku so v preteklosti že zabeležili številne napade z jedkimi snovmi. Rekordno je bilo zlasti leto 2017, ko so našteli kar 941 primerov tovrstnih napadov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje