V Londonu lov za pobeglim nekdanjim vojakom, osumljenim terorističnih dejanj

Svet 06. Sep 202318:50 0 komentarjev
Zapor Wandsworth v Veliki Britaniji
Zapor, iz katerega je osumljeni pobegnil (PROFIMEDIA)

Enote protiteroristične policije v Londonu iščejo ubežnika. Zjutraj je namreč iz zapora, kjer je čakal na sojenje zaradi sumov terorističnih dejanj, skrit v podvozju dostavnega vozila pobegnil nekdanji vojak Daniel Abed Khalife. Tožilstvo mu očita, da je v vojašnici nastavljal lažne eksplozivne naprave in tako sprožil lažni bombni preplah.

Zjutraj je iz londonskega zapora pobegnil nekdanji vojak, ki je osumljen terorističnih dejanj. Policija je takoj sprožila lov za pobeglim 21-letnim Danielom Abedom Khalifom, ki je zaradi obtožb, da je povzročal lažne bombne preplahe, v priporu čakal na sojenje, poroča BBC. Pobegnil naj bi med delom v kuhinji in se iz zapora odpeljal na podvozju tovornjaka, ki je dostavil hrano.

Policija sklepa, da se ubežnik še vedno zadržuje na območju Londona, vendar dopušča možnost, da se skriva v katerem drugem delu države. Oblasti se bojijo, da bi ubežniku uspelo zapustiti državo, zaradi česar so na letališčih in v pristanišču Dover poostrili nadzor. Po besedah vodstva protiteroristične enote naj Khalife ne bi predstavljal nevarnosti za širšo javnost.

Po pisanu BBC tožilci Khalifu očitajo, da je leta 2021 v vojaškem kompleksu v Staffordu, kjer je bil kot pripadnik britanske vojske nastanjen tudi sam, nastavljal lažne eksplozivne naprave. Poleg tega naj bi istega leta iz kadrovskega sistema ministrstva za obrambo pridobil osebne podatke o vojakih, ki bi lahko pomagali pri načrtovanju ali izvedbi terorističnih dejanj.

Kmalu po odkritju lažnih eksplozivnih naprav je Khalife iz vojašnice pobegnil, prijeli pa so ga nekaj tednov kasneje. Od tedaj je po pisanju BBC v priporu, sojenje proti njemu pa bi se moralo začeti novembra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!