V Londonu moški v napadu z jedko snovjo poškodoval mater in dva otroka

Svet 01. Feb 202409:22 0 komentarjev
Napad s kislino, London
Foto: PROFIMEDIA

Sinoči se je v okrožju Clapham v južnem predelu Londona zgodil napad s kislino, poročajo britanski mediji. Po doslej zbranih informacijah naj bi neznanec z jedko snovjo poškodoval mater in njena dva otroka, med poškodovanimi pa so še trije policisti in trije ljudje, ki so poškodovanim priskočili na pomoč.

Po poročanju britanskega portala SkyNews se je v okrožju Clapham v južnem predelu Londona zgodil napad z jedko snovjo oziroma kislino. Incident se je zgodil okoli 19.30, očividci pa poročajo, da naj bi šlo za družinski prepir.

Kot je kasneje sporočila tamkajšnja policija, je moški napadel tri potnike v avtu. Priče pripovedujejo tudi, da je bil moški nasilen do otrok. “Videl sem moškega, ki je iz avtomobila potegnil dekle in ga dvakrat močno udaril. Slišal sem tudi krik ženske, ki je klicala na pomoč,” je za SkyNews dejal neimenovan očividec.

Po njegovih besedah je zasledoval napadalca, vendar ga ni ujel. Nato se je vrnil na kraj dogodka, kjer je ženski in otrokoma nudil pomoč. Kot je dejal, je iz hiše prinesel steklenico vode in ženski polil obraz, saj je trdila, da jo je moški polil z neznano snovjo. Očividec je še dejal, da je imela ženska črne ustnice, njena koža pa je bila videti ožgana.

Po podatkih lokalne policije so morali trije policisti, ki so prišli na kraj dogodka, poiskati zdravniško pomoč, saj so utrpeli lažje poškodbe. V travmatološki center so odpeljali mater in njena otroka, bolnišnično pomoč pa so morali poiskati tudi trije tamkajšnji prebivalci, ki so napadenim priskočili na pomoč. Po njihovih besedah so na koži in pri dihanju začutili “pekoč občutek”.

Pristojne službe ugotavljajo, katera snov je bila uporabljena v napadu, policija pa še vedno išče napadalca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!