V napadu z nožem v Nici hudo ranjen duhovnik

Črna kronika 24. Apr 202215:09 > 17:05 0 komentarjev
napad na duhovnika Nica Francija
Profimedia

V mestu Nica na jugu Francije je bil v napadu z nožem, ki ga je zagrešil moški, opisan kot duševno moten, hudo ranjen duhovnik, so sporočile francoske oblasti. V napadu med jutranjo mašo je bila poškodovana tudi nuna. Kljub hudim ranam duhovnikovo življenje ni ogroženo, je sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Napad se je zgodil v cerkvi Saint-Pierre-d’Arene v središču mesta, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil tiskovni predstavnik policije. Storilec, ki nima kazenske evidence in prihaja iz mesta Frejus na jugu Francije, je žrtvi zabodel s sedemcentimetrskim nožem.

Profimedia
Profimedia
Profimedia

Policisti so po prijavi napada vdrli v cerkev in napadalca obvladali. Šokiranim vernikom so pristojne službe ponudile psihološko pomoč. Župan mesta Christian Estrosi je povedal, da je v bolnišnici govoril z obema žrtvama in da je stanje duhovnika, ki je bil večkrat zaboden, dobro.

Prefekt oddelka Alpes-Maritimes Bernard Gonzalez je dejal, da nič ne kaže na to, da bi imel moški teroristične ali druge ekstremistične namene.

Oktobra 2020 je napadalec iz Tunizije v napadu z nožem v cerkvi Notre-Dame v Nici ubil tri ljudi. Dejanje je bilo opredeljeno kot islamistični terorizem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!