V Osijeku pridržali lastnika tovarne, v kateri je oktobra izbruhnil požar

Svet 17. Jan 202416:12 0 komentarjev
Velik požar v Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/BOBO

Hrvaška policija je pridržala lastnika osiješke tovarne za reciklažo plastike Drava International, v kateri je oktobra izbruhnil obsežen požar. Poleg lastnika tovarne zaradi požara, pri gašenju katerega so bili poškodovani trije gasilci, preiskujejo še dve osebi.

Osiješko-baranjska policija je danes sporočila, da zaradi požara v tovarni Drava International v Osijeku preiskujejo tri osebe. Dodali so, da kriminalistična preiskava poteka v sodelovanju z osiješkim državnim tožilstvom, in sicer proti trem odgovornim osebam v tovarni, pri čemer niso navajali imen.

Odvetnik Mate Matić je za hrvaško tiskovno agencijo Hina medtem sporočil, da je med pridržanimi tudi njegova stranka, lastnik tovarne Zvonko Bede.

Obsežen požar je v začetku oktobra izbruhnil na odprtem odlagališču plastike osiješke tovarne. Gasilo ga je približno 200 gasilcev, gost črn dim pa je dosegel tudi Bosno in Hercegovino. Med gašenjem so bili poškodovani trije gasilci, eden od njih huje.

Požar v tovarni plastike v Osijeku
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL/BOBO

Tedanji župan osiješko-baranjske županije Ivan Anušić je zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti vložil kazensko ovadbo proti odgovornim osebam iz podjetja in neznanim storilcem. Vzroke nesreče je preiskoval tudi državni inšpektorat, a svojih ugotovitev še ni predstavil javnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!