V osrednji Rusiji strmoglavilo letalo, umrlo 16 ljudi

Svet 10. Okt 202111:02 > 14:57 0 komentarjev
Strmoglavljeno letalo, Rusija
Russia's Emergencies Ministry/via Reuters

V osrednji Rusiji je strmoglavilo letalo, ki je prevažalo padalce. Glede na zadnje podatke oblasti je pri tem umrlo 16 ljudi, šest jih je nesrečo preživelo, a nekateri s hujšimi poškodbami.

Letalo tipa L-410 je strmoglavilo nekaj po 9. uri po lokalnem času med letom nad rusko republiko Tatarstan v mestu Menzelinsk, je sporočilo ministrstvo za nesreče in izredne razmere.

Šest ljudi so reševalci živih rešili iz razbitin. Po navedbah regionalnega zdravstvenega ministrstva so trenutno v bolnišnici, eden izmed njih je v zelo resnem stanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glede na objavljene posnetke se je letalo prelomilo na pol. Reševalci naj bi tudi navedli, da je ob strmoglavljenju zagorelo, a so požar hitro pogasili. Vzrok strmoglavljenja bi bila glede na trenutna ugibanja lahko prevelika obremenitev letala ali tehnična napaka, zaradi česar je pilot poskušal zasilno pristati.

V Rusiji se je letos zgodilo že več letalskih nesreč z več deset smrtnimi žrtvami. Vzrok so pogosto kršitev varnostnih pravil, zastarela tehnologija ali človeška napaka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!