V racijah proti mafiji več kot sto pridržanih, zasežena tudi tona kokaina

Svet 16. Nov 202109:54 1 komentar
Karabinjeri
Fotografija je simbolična. PROFIMEDIA

Policisti so v racijah, ki so med drugim potekale v Reggio Calabrii, Milanu, Firencah in Livornu, pridržali več kot sto ljudi in zasegli približno tono kokaina iz Južne Amerike. Tarča racij so bili člani kalabrijskega mafijskega klana Ndrangheta.

V protimafijskih racijah, ki so jih italijanski policisti davi izvedli po vsej državi, je bilo pridržanih več kot sto ljudi. Kot so sporočile italijanske oblasti, so bili tarča racij pripadniki enega največjih mafijskih klanov v Italiji in svetu ‘Ndranghete, ki izhaja iz Kalabrije na jugu države, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

‘Ndrangheta velja za enega glavnih akterjev v mednarodni trgovini z mamili in po ocenah strokovnjakov naj bi njen promet letno znašal med 50 in 100 milijardami evrov. Policisti so v racijah, ki so med drugim potekale v Reggio Calabrii, Milanu, Firencah in Livornu, zasegli tudi približno tono kokaina iz Južne Amerike.

Pridržanim med drugim očitajo članstvo v mafijski združbi, izsiljevanje, nezakonito posedovanje orožja, pranje denarja, trgovino s prepovedanimi drogami, utajo davkov in korupcijo, poroča italijanska agencija Ansa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje