V raketnem napadu v Siriji ubitih šest ljudi, med njimi dva otroka (FOTO)

Svet 06. Nov 202211:02 0 komentarjev
sirija
PROFIMEDIA

Sirske vladne sile so zjutraj napadle območja pod nadzorom upornikov v severozahodni provinci Idlib. V raketnem obstreljevanju je bilo ubitih šest civilistov, med njimi dva otroka, 20 ljudi pa je ranjenih, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.

Približno 30 raket je bilo usmerjenih v zahodna območja Idliba, vključno s taboriščem za begunce, poročajo tuje tiskovne agencije. Hkrati je rusko vojaško letalo izvedlo štiri napade na zahodni del Idliba, je sporočil observatorij, ki dokumentira nasilje v Siriji od začetka vojne leta 2011.

sirija sirija
PROFIMEDIA (slika je simbolična)
sirija sirija
PROFIMEDIA
sirija sirija
PROFIMEDIA
sirija sirija
PROFIMEDIA
sirija sirija
PROFIMEDIA
sirija sirija
PROFIMEDIA

Idlib je zadnja trdnjava oboroženih upornikov proti režimu v Siriji. Sirske vladne sile, ki jih podpira Rusija, so leta 2019 sprožile obsežno ofenzivo na tem območju. Združeni narodi so zaskrbljeni za varnost tamkajšnjih civilistov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na tem območju prevladuje džihadistična skupina Hajat Tahrir al Šam (HTS), ki jo vodijo nekdanji pripadniki Al Kaide, dejavne pa so tudi druge uporniške skupine. Po podatkih observatorija je do raketnega obstreljevanja prišlo dan po tem, ko je v obstreljevanju skupine, povezane s HTS, umrlo pet pripadnikov sirskih sil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!