V Republiki Srbski ubili šefa kriminalistov

Svet 21. Mar 202210:13 > 16:05 1 komentar

V Republiki Srbski so ubili vodjo kriminalistične policije Radenka Bašića v Prijedoru. Ustrelili so ga na poti v službo, po mestu patruljirajo številni policisti, blokirane so vse ceste, ki vodijo iz mesta.

Radenka Bašića, vodjo kriminalistične policije, so ustrelili v naselju Pećani v Prijedoru. Po neuradnih podatkih so načelnika kriminalistične policije in policijske uprave v Prijedoru ubili pred stavbo, kjer je živel. Policija je takoj po umoru zaprla celotno mesto, postavila več policijskih blokad in zaprla vse ceste, ki vodijo iz mesta. Za zdaj napadalca še ni izsledila, po mestu pa se slišijo sirene. Bašića so ustrelili zjutraj ob 6.53, napadalec naj bi se mu približal s hrbta, ko se je odpravil v službo. Policisti vozila preverjajo tudi na banjaluških ulicah.

Kot je povedal direktor policije Siniša Kostrešević, bodo obrnili vsak kamen, da bodo rešili primer. Po njegovih besedah je bilo v preiskavi pridržanih že kar nekaj oseb, več podrobnosti pa ne želijo razkriti zaradi občutljivosti primera. Minister za notranje zadeve v Republiki Srbski Dragan Lukač je obsodil brutalni umor in ga označil za napad na celotno policijo. Minister Lukač je še dodal, da so v preiskavi angažirani vsi razpoložljivi viri.

Umor Republika srbska Umor Republika srbska
N1 BiH
Umor Republika srbska Umor Republika srbska
N1 BiH
Umor Republika srbska Umor Republika srbska
N1 BiH

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje