V Romuniji znova pridržali Andrewa Tata

Svet 22. Avg 202412:51 0 komentarjev
Andrew Tate
Foto: PROFIMEDIA

Romunska policija je ponovno pridržala vplivneža Andrewa Tata – le nekaj ur po tem, ko je v Bukarešti in njeni okolici preiskala štiri njegove nepremičnine. Z bratom Tristanom so vplivneža dan prej zaslišali na Romunskem direktoratu za preiskovanje organiziranega kriminala in terorizma.

Provokativni britansko-ameriški spletni vplivnež Andrew Tate je bil v Romuniji ponovno pridržan, so danes sporočile tamkajšnje oblasti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekdanji profesionalni kickbokser in spletni vplivnež in njegov brat Tristan sta bila v sredo zaslišana na Romunskem direktoratu za preiskovanje organiziranega kriminala in terorizma (DIICOT). Preiskujejo ju zaradi obtožb o trgovini z ljudmi in izkoriščanju mladih žensk.

Policisti so pred tem v sredo preiskali štiri njune nepremičnine v Romuniji. Po besedah njunega odvetnika lahko brata Tate sprva pridržijo za največ 24 ur, nato pa se morajo romunske oblasti odločiti, ali bodo zanju uvedle predkazenski ali hišni pripor.

Andrew Tate
Foto: PROFIMEDIA

Gre za nov udarec za 37-letnega Tata, ki je v zadnjih letih postal eden najbolj znanih in hkrati kontroverznih spletnih vplivnežev, med drugim znan po provokativnih komentarjih in poniževalnem odnosu do žensk. Njegove vsebine na družbenih omrežjih so dosegle milijone ljudi, zlasti najstnikov in mladih moških.

Andrew in Tristan Tate, ki zavračata vse obtožbe, sta bila lani poleti skupaj z dvema romunskima državljankama obtožena več kaznivih dejanj – med drugim naj bi leta 2021 v Romuniji ustanovila kriminalno združbo za trgovino z ljudmi in prostitucijo, ki je delovala tudi v drugih državah, vključno z ZDA in Združenim kraljestvom.

Žrtve naj bi zvabila v prostitucijo z lažnimi obljubami. Andrew Tate je obtožen posilstva ene od žrtev, Tristan pa napeljevanja k nasilju.

Brata Tate in njuni domnevni sostorilki so prvič aretirali 30. decembra 2022 v bližini Bukarešte, obtoženi pa so bili, da so mlade ženske silili k sodelovanju v snemanju pornografskih vsebin. Romunski preiskovalci so identificirali sedem žrtev.

Od avgusta lani so štirje obtoženci na prostosti pod varščino, pri čemer ne smejo zapustiti Romunije. Tamkajšnje oblasti še niso določile datuma sojenja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!