Andrew Tate obtožen posilstva in trgovine z ljudmi

Svet 20. Jun 202312:56 1 komentar
Andrew Tate
Octav Ganea via REUTERS

Kontroverznega vplivneža Andrewa Tata so v Romuniji obtožili posilstva, trgovine z ljudmi in oblikovanja organizirane kriminalne združbe za spolno izkoriščanje žensk.

Spomnimo, romunske oblasti so Andrewa Tata in njegovega brata Tristana pridržale decembra lani zaradi obtožb o trgovini z ljudmi, posilstvih in organiziranju kriminalne združbe.

Zdaj so kontroverznega vplivneža vseh teh zločinov tudi uradno obtožili, prav tako njegovega brata in še dva sodelavca. Vsi so zanikali obtožbe.

V obtožnici je navedeno, da so štirje obtoženci leta 2021 vzpostavili organizirano kriminalno združbo za trgovino z ljudmi v Romuniji, pa tudi v drugih državah, vključno z ZDA in Združenim kraljestvom.

Identificirali so sedem domnevnih žrtev, za katere v obtožnici navajajo, da sta jih brata Tate rekrutirala z lažnimi obljubami o ljubezni in poroki. Andrewa Tata so obtožili posilstva ene od žrtev, njegovega brata pa tudi spodbujanja k nasilju.

Sojenje se ne bo začelo kmalu, prav tako pa lahko pričakujemo, da bo trajalo več let. Romunski sodnik ima namreč še 60 dni, da preuči dokumentacijo, preden se bo sojenje začelo.

Marca sta bila brata Tate iz pridržanja premeščena v hišni pripor, potem ko je tako odločil romunski sodnik. V začetku junija je BBC z Andrewom opravil intervju, v katerem je zanikal vsa dejanja in zatrdil, da je “gonilna sila dobrega” ter da pri “svojih dobrih dejanjih sledi božjim navodilom”.

Andrew Tate je nekdanji kikboksar, ki je zaslovel leta 2016 v britanski verziji resničnostnega šova Big Brother. Iz šova so ga odstranili, potem ko so ga kamere ujele med napadom na eno od sotekmovalk. Kontroverzne in mizogine izjave je nato širil po družbenih omrežjih.

Zaradi objave, v kateri je napisal, da morajo ženske prevzeti odgovornost za to, da so spolno zlorabljene, ga je družbeno omrežje Twitter blokiralo. Ponovno aktivacijo računa mu je nato omogočil prihod Elona Muska na čelo Twitterja. Kljub blokadam na družbenih omrežjih je Tatu uspelo doseči ogromno priljubljenost predvsem med mladimi moškimi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje