Vplivnež Andrew Tate bo v Romuniji pridržan še 30 dni

Svet 30. Dec 202221:20 0 komentarjev

Romunsko sodišče je odločilo, da bo kontroverzni spletni vplivnež Andrew Tate, ki ga je tamkajšnja policija pridržala v četrtek, pridržan še 30 dni. Skupaj z bratom in še dvema državljanoma Romunije je osumljen vodenja organizirane kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi.

Romunsko sodišče je ugodilo zahtevi tamkajšnje policije, da kontroverznega spletnega vplivneža Andrewa Tata zadrži v 30-dnevnem priporu, navaja BBC. Kot smo poročali, ga je romunska policija v četrtek zvečer pridržala skupaj z bratom Tristanom Tatom in še dvema državljanoma Romunije v okviru preiskave obtožb o trgovini z ljudmi in posilstvu. Oblasti jih sumijo vodenja “organizirane kriminalne združbe”, dodaja BBC.

36-letni Andrew Tate obtožb še ni komentiral. Oba brata naj bi tudi med zaslišanjem pred sodnikom uveljavljala svojo pravico do molka, je za BBC povedal njun odvetnik.

Brata sta se pred leti preselila v Romunijo, tamkajšnja policija pa ju je preiskovala od aprila. Ker pristojni niso imeli dokazov, da res bivata v tej evropski državi, vse do četrtka niso imeli podlage za prijetje. V četrtek pa je romunski direktorat za preiskovanje organiziranega kriminala in terorizma sporočil, da sta dva britanska in dva romunska državljana osumljena sodelovanja v kriminalni združbi, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi.

Kot poroča CNN, naj bi združba imela povezave v Romuniji, Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike (ZDA).

Oblasti brata obtožujejo, da sta zavajala žrtve in jih prepričevala, da z njimi želita vstopiti v zakonsko zvezo oziroma drugo obliko razmerja. Žrtve so bile po prihodu v Romunijo deležne spolnega izkoriščanja in tudi fizičnega nasilja. “Osumljenci naj bi ženske silili v ustvarjanje pornografskih vsebin, namenjenih objavi na posebnih spletnih straneh za plačilo,” izjavo romunskega tožilstva povzema Reuters.

Kriminalna združba naj bi na tak način izkoriščala vsaj šest žensk, so sporočili z direktorata za preiskovanje organiziranega kriminala in terorizma. Eden izmed osumljencev pa je po poročanju CNN obtožen tudi posilstva. Marca 2022 naj bi eno izmed žrtev dvakrat posilil.

Več o sosledju dogodkov, ki je pripeljalo do aretacije kontroverznega vplivneža, preberite v prispevku: Škatla za pico, Greta in aretacija: je Andrew Tate izdal svojo lokacijo?

Andrew Tate
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.