Kontroverzna brata Tate izpuščena iz pripora

Svet 01. Apr 202318:38 0 komentarjev
Andrew Tate
Profimedia

Romunsko sodišče je odločilo – kontroverzna brata Andrew in Tristan Tate sta iz pripora premeščena v hišni pripor. Po navedbah njune tiskovne predstavnice sta se odločitve sodišča izjemno razveselila.

Romunsko sodišče je odločilo, da bosta brata Andrew in Tristan Tate iz pripora, ki je bil podaljšan do 29. aprila, premeščena v hišni pripor. Brata sta pripor zapustila v petek zvečer, poleg njiju pa sta bili izpuščeni tudi njuni sodelavki Georgiana Naghel in Luana Radu. Vsem štirim je sodišče naložilo, da morajo ostati v hišah, kjer živijo, razen če za to nimajo dovoljenja sodišča. Tiskovna predstavnica kontroverznih bratov je ob izpustitvi iz pripora za BBC dejala, da sta brata zaradi odločitve sodišča ”izjemno vesela”.

Po izpustitvi je nato Andrew Tate objavil posnetek, kako se s cigaro v roki sprehaja po sobi. “Od lani sem bil zaprt. Postopanje po trimetrski celici brez elektronskih naprav ali zunanjega stika. Popolna jasnost uma. Resnične misli. Pravi načrti. Močna bolečina. Eno uro sem doma in ne prenesem svojega telefona. Nekatere navade težko umrejo, premagati moramo hudiča” je dejal po poročanju BBC.

Njegov mlajši brat Tristan pa je tvitnil: “Štiri mesece, ne da bi si nadel par aligatorskih čevljev. Boj je bil resničen.”

Spomnimo, da so romunske oblasti brata Tate pridržale decembra lani zaradi obtožb o trgovini z ljudmi, posilstvih in organiziranju kriminalne združbe. Romunski preiskovalci so do sedaj potrdili šest potencialnih žrtev. Zoper brata, ki vse očitke zavračata, ni bila vložena še nobena obtožnica. So pa bili medtem razkriti sodni dokumenti, iz katerih je razvidno, kako sta delovala.

V 61-stranskem dokumentu so tožilci zapisali, da sta brata britansko-ameriških korenin z zavajanjem in ustrahovanjem vzpostavila nadzor nad šestimi ženskami in jih ”spremenila v sužnje”. Njun odvetnik Eugen Vidineac pa je na obtožbe odgovoril, da domnevne žrtve niso bile nikakor zlorabljene, temveč da so “živele na račun slavnih bratov Tate” ter da “so bile vesele in jih nihče ni silil, da počnejo te stvari”. Kot trdijo tožilci, sta nadzorovala tudi OnlyFans profile svojih žrtev ter tako zaslužila več deset tisoč evrov.

Andrew Tate je sicer februarja eni od žrtev, ki ga obtožuje posilstva in trgovine z ljudmi, zagrozil s tožbo. Odvetniška pisarna, ki ga zastopa, ji je decembra poslala pismo, v katerem ji je zagrozila, da jo bodo skupaj z njenimi starši tožili za 300 milijonov dolarjev (276 milijonov evrov), če ne bo preklicala svojih izjav.

Andrew Tate je nekdanji kikboksar, ki je zaslovel leta 2016 v britanski verziji resničnostnega šova Big Brother. Iz šova so ga odstranili po tem, ko so ga kamere ujele med napadom na eno od sotekmovalk. Samooklicani mizogin ima precejšnjo bazo oboževalcev, še posebej med mladimi moškimi. Svoje življenje prikazuje kot razsipno, hiper-mačistično; vozi hitre avtomobile in se sestaja z lepimi dekleti.

Zaradi objave, v kateri je napisal, da morajo ženske prevzeti odgovornost za to, da so spolno zlorabljene, ga je družbeno omrežje Twitter blokiralo. Ponovno aktivacijo računa mu je nato omogočil prihod Elona Muska na čelo Twitterja. Kljub blokadam na družbenih omrežjih je Tatu uspelo doseči ogromno priljubljenost. Leta 2022 je bil osma najbolj iskana oseba na spletnem brskalniku Google, nad njim so bili denimo Johnny Depp, Will Smith in Vladimir Putin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!