V Rusiji iztirilo več vagonov tovornega vlaka, sumijo terorizem

Svet 11. Nov 202319:58 0 komentarjev
iztirjeni vagoni
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V Rusiji je danes iztirilo 19 vagonov tovornega vlaka. Nesrečo naj bi povzročila eksplozivna naprava. Oblasti so sprožile preiskavo zaradi suma terorizma.

V ruski regiji Rjazan južno od ruske prestolnice Moskve je danes iztirilo več vagonov tovornega vlaka. Oblasti so po poročanju tujih tiskovnih agencij sprva sporočile, da domnevajo, da je šlo za sabotažo, kasneje pa so sprožile preiskavo zaradi suma terorizma.

Po navedbah ruskega preiskovalnega odbora je iztirjenje povzročila improvizirana eksplozivna naprava. Iztirilo je 19 vagonov tovornega vlaka, od tega jih je bilo v incidentu 15 poškodovanih. Okoliščine dogodka še preiskujejo.

Ruske železnice so sporočile, da je bil v iztirjenju ranjen en zaposleni. Iztirjenje je po njihovih navedbah posledica posredovanja nepooblaščenih oseb na progi, podrobnosti pa niso razkrili.

Na ruskih železnicah so od začetka ruske invazije v Ukrajini februarja lani zabeležili že več poskusov sabotaže. Moskva je odgovornost zanje večkrat pripisala Kijevu. Glede odgovornosti za današnji incident se v Rusiji še niso izrekli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!