V Španiji najdebelejša toča zadnjih 20 let ubila 20-mesečno deklico

Črna kronika 31. Avg 202217:21 > 17:46 0 komentarjev

Španski severozahod je zajelo močno neurje s točo, ki je v premeru merila tudi enajst centimetrov. Toča je zahtevala eno smrtno žrtev, umrla je 20-mesečna deklica, ki jo je debelo zrno toče zadelo v glavo.

Med močnim neurjem na severovzhodu Španije je umrla 20-mesečna deklica, potem ko jo je v glavo zadelo zrno toče s premerom enajst centimetrov, so sporočile tamkajšnje lokalne oblasti. Deklico so odpeljali v bolnišnico v Gironi, kjer je zaradi poškodb kasneje umrla, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Toča je padala le deset minut, vendar je bilo to deset minut groze,” je dejala mestna svetnica v mestu La Bisbal d’Emporda Carme Vall in pojasnila, da je imela toča premer do 11 centimetrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz katalonskega meteorološkega urada so kasneje sporočili, da je bila toča, ki je padla na območju blizu španske meje s Francijo, najdebelejša v zadnjih 20 letih.

V neurju s točo je bilo sicer po poročanju lokalnih zdravstvenih organov skupno poškodovanih skoraj 50 ljudi, poroča španska tiskovna agencija EFE. Imeli naj bi manjše rane in zlome.

Na posnetkih, ki jih je predvajala španska televizija, je bilo videti več avtomobilov z razbitimi vetrobranskimi stekli ali vdolbinami na strehah, medtem ko je mestna uprava objavila tudi fotografije razbitih vitrajev na cerkvah, še navaja AFP.

toča, španija toča, španija
Twitter/@ignasicorney/via REUTERS
toča, španija toča, španija
Didac Colomeda Poch/via REUTERS
toča, španija toča, španija
Twitter/@ignasicorney/via REUTERS
toča, španija toča, španija
Twitter/@ignasicorney/via REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!