Zločin brez primere v Črni gori: v streljanju 11 mrtvih, tudi dva otroka

Svet 12. Avg 202219:08 > 13. Avg 2022 06:56 0 komentarjev
Cetinje
Stevo Vasiljevic/REUTERS

Na črnogorskem Cetinju se je odvilo streljanje, v katerem je bilo ubitih 11 ljudi, med njimi dva otroka. Ubit je bil tudi napadalec, domnevno 34-letni moški. Ubil naj bi ga someščan.

Napadalec, menda 34-letni moški V. B., je v črnogorskem mestu Cetinje (predel Medovina) ubil več oseb, nato pa je bil ubit tudi sam. Po poročanju črnogorskih Vijesti je moški streljal na ljudi v bližini svojega stanovanja, in sicer okoli 16. ure.

Skupno je življenje izgubilo 11 ljudi, tudi dva otroka. Po besedah dežurne tožilke Andrijane Nastić so na prizorišču streljanja našli devet mrtvih, dva človeka pa je neuspešno reševalo zdravstveno osebje.

Po tožilkinih navedbah naj bi napadalca ubil someščan (N. K.).

Cetinje Cetinje
Stevo Vasiljević/REUTERS
Cetinje Cetinje
Stevo Vasiljevic/REUTERS
Cetinje Cetinje
Stevo Vasiljevic/REUTERS
Cetinje Cetinje
Stevo Vasiljevic/REUTERS
Cetinje Cetinje
Stevo Vasiljevic/REUTERS

V streljanju je bilo ranjenih šest oseb, tudi policist, navaja RTCG. Dva ranjena zdravijo v cetinjski bolnišnici, štiri pa v Kliničnem centru v Podgorici. Kot je povedala direktorica kliničnega centra Ljiljana Radulović, so tri od hospitaliziranih oseb v smrtni nevarnosti.

Po neuradnih informacijah, ki so jih pridobile Vijesti, se je današnji dogodek začel kot družinskih prepir. Črnogorska radiotelevizija RTCG je od vira pri policiji izvedela, da je moški streljal na civiliste in policiste. Očividec pa je za televizijo povedal, da je napadalec streljal naključne mimoidoče v soseski, menda tudi na otroke.

Predel mesta Cetinje, kjer je potekalo streljanje, je zaprt, tam je okrepljena policijska prisotnost.

Novinarka TV Vijesti Svetlana Đokić je za N1 Beograd povedala, da gre za največji množični poboj v novejši zgodovini Črne gore. Napadalec naj bi streljal z lovsko puško.

Po neuradnih informacijah je črnogorski premier Dritan Abazović napovedal, da bo skupaj z ministri in županom Cetinja Nikolom Đuraškovićem obiskal ranjene, piše STA. Abazović je prav tako dejal, da Črna gora ne pomni takšne tragedije. Vse državljane je prek komunikacijske platforme Telegram pozval, naj bodo v mislih z družinami in prijatelji žrtev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!