Bližnja država tik pred tem, da polže prizna kot domače živali

Svet 14. Sep 202311:01 0 komentarjev
Polž leze po listu
PROFIMEDIA

Le še zgornji dom švicarskega parlamenta mora potrditi predlog zakona in polži bodo v tej državi priznani kot domače živali. S tem se bo njihova vzreja, ki je po mnenju predlagateljev ekološka trajnostna dejavnost, uvrstila med kmetijske panoge.

V Švici razmišljajo, da bi polže priznali kot domače živali. To pobudo je pred dnevi z veliko večino glasov že podprl spodnji dom švicarskega parlamenta, sedaj pa je na potezi še zgornji dom.

Spodnji doma parlamenta je predlog o priznanju polžev kot koristnih domačih živali v torek podprl s 146 glasovi proti 31. Svoje mnenje mora sedaj podati še zgornji dom, ki predstavlja švicarske kantone, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

To je potrebno, da bo vzreja polžev postala kmetijska panoga in bo na kmetijskih območjih dovoljena gradnja infrastrukture za vzrejo polžev, je utemeljil predlagatelj, poslanec socialnih demokratov Bruno Storni. Prepričan je, da je vzreja polžev čista in ekološko trajnostna panoga kmetijstva, ki doživlja vzpon po vsem svetu.

V sosednji Italiji se je denimo vzreja polžev v petih letih potrojila, prodaja pa povečala za 350 milijonov evrov, poročajo švicarski mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!