V ujetništvu poginila orka Lolita, ki nikoli ni videla oceana

Svet 20. Avg 202321:27 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Orka Lolita, ki je živela v akvariju – in skoraj nikoli ni videla svojega naravnega habitata, je pri 57 letih poginila zaradi bolezni ledvic.

Orka Lolita, ki je živela v morskem akvariju v Miamiju, je poginila pri starosti 57 let zaradi domnevne bolezni ledvic.

Znana je bila tudi kot Tokiatae ali Toki in je veljala za drugega najstarejšega kita ubijalca, ki je živel v akvariju.

Kot so sporočili iz akvarija, je orka v zadnjih nekaj dneh začela kazati “resne znake nelagodja”. V petek popoldne pa je poginila.

“Toki je bila navdih za vse. Tisti, ki smo imeli čast in privilegij preživeti čas z njo, se bomo za vedno spominjali njenega čudovitega duha,” piše v objavi na Instagramu.

Lolita je desetletja nastopala za množice v Miamiju, potem ko so jo ujeli poleti leta 1970, ko je bila stara približno štiri leta. Njena mati, Ocean Sun, ki je zdaj v svojih 90. letih, še naprej svobodno plava z drugimi člani njihovega klana med zvezno državo Washington in Kanado. Aktivisti za pravice živali so se sicer več let borili, da bi Lolito izpustili iz ujetništva, ki je premajhen za kita ubijalca. Orka se je sicer letos “upokojila”, v akvariju pa so jo začeli pripravljati na življenje v njenem naravnem habitatu, a žal tega ni nikoli dočakala, piše ameriški CNN.

Lolita je bila ena od dveh najstarejših ork v ujetništvu in edina orka, ujeta v vodah ZDA.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!