Več kot petmetrski piton pobegnil lastniku in skušal vstopiti v sosednjo hišo

Svet 26. Avg 202209:03 1 komentar
Burmanski piton
PROFIMEDIA

Prebivalci angleškega Chandler’s Forda so doživeli precej nenavadno jutro, saj so skozi okna lahko opazovali 5,5 metra dolgega pitona, ki je poskušal priti v eno od hiš v naselju.

Burmanski piton je s strehe hiše v Chandler’s Fordu v Hampshiru poskušal vstopiti skozi okno v zgornjem nadstropju in tako povzročil paniko med prebivalci.

Jenny Warwick je za BBC povedala, da je ob 5.15 pogledala skozi okno in opazila ogromno rumeno kačo na sosedovi strehi, a se ni zavedala, kaj je. Potem je videla, da skuša vstopiti v hišo. “Mimoidoči so strmeli in niso mogli verjeti svojim očem,” je dodala.

Linda Elmer, ki je kačo prepoznala, je povedala, da so jo ob 7.00 zbudili zaskrbljeni sosedje, ki so trkali na njena vrata, in poskušali najti lastnika. “Vsi so paničarili,” je dejala.

“Pobrala sem ga, nihče ni želel pomagati. Bilo je zelo težko, saj je velik. Uspelo mi je, da sem se s pitonom, ovitim okoli sebe, odpravila po cesti in potrkala na lastnikova vrata,” je opisala Linda. “Čudovit je in burmanski pitoni so zelo ubogljivi. Niso agresivni, tudi sama sem imela enega, zato mi ga ni bilo težko vzeti v roke.”

Angleško združenje za zaščito živali je že pred tem pozvalo lastnike, naj v vročem vremenu poskrbijo, da so kače varno zaprte, saj zaradi višjih temperatur postanejo aktivnejše in obstaja večja verjetnost, da pobegnejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje