Več mrtvih v terorističnem napadu v sirski prestolnici Damask

N1 video 20. Okt. 202110:07 > 13:52
Delite:

V sirski prestolnici Damask se je zgodil teroristični napad, odjeknili sta dve eksploziji. Ubitih je bilo najmanj 14 ljudi.

Po navedbah vojaških krogov je večina žrtev terorističnega napada v prestolnici vojakov sirskih provladnih enot. Po navedbah očividcev je po eksploziji nastala panika. Po poročanju sirske tiskovne agencije Sana, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa, sta v bližini avtobusa odjeknili dve eksploziji, tretje eksplozivno telo so pravočasno deaktivirali.

Sirska televizija je prikazala posnetke v celoti zgorelega avtobusa in vojake pri gašenju požara. Lokalni prebivalci so dodali, da so sirske varnostne sile uvedle stroge ukrepe na območju eksplozije in začele preverjati osebne izkaznice mimoidočih.

Odgovornosti za današnji napad, ki velja za enega od najhujših v prestolnici v zadnjih letih, ni prevzel še nihče.

Območje province Idlib, ki so ga po napadu obstreljevale vladne sile, nadzirajo skupine, ki so v preteklosti že prevzele odgovornost za podobne teroristične napade v državi.

Eksplodiralo tudi v skladišču orožja

V še enem incidentu, ki se je v Siriji zgodil danes, je bilo v eksploziji v skladišču orožja v osrednji sirski provinci Hama ubitih šest pripadnikov provladnih enot, so sporočili s Sirskega observatorija za človekove pravice.

V eksploziji je bilo ranjenih še sedem pripadnikov sirskih obrambnih sil. Vzrok za eksplozijo še ni znan, poroča AFP.

Komentari

Vaš komentar