Več ranjenih v ukrajinskem napadu na rusko mesto

Svet 09. Maj 202408:04 0 komentarjev
belgorod-rusija
Foto: omrežje X

Sinoči so ukrajinske sile izvedle zračni napad na rusko mesto Belgorod. Ranjenih naj bi bilo najmanj osem ljudi, med njimi otrok.

V nočnem ukrajinskem zračnem napadu na zahodno rusko mesto Belgorod in njegovo okolico je bilo ranjenih najmanj osem ljudi, sedem odraslih in en otrok, je danes sporočil regionalni guverner Vjačeslav Gladkov. Pet ljudi, med njimi 11-letno deklico, so odpeljali v bolnišnico, ostale žrtve pa so oskrbeli na kraju dogodka.

Mesto in okrožje Belgorod sta bila izpostavljena zračnemu napadu ukrajinskih oboroženih sil, ki so zadele stanovanjske hiše in avtomobil ter ranile ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije guverner sporočil na Telegramu.

V Belgorodu je bilo v napadu poškodovanih 19 stanovanjskih in ena samostojna hiša ter 37 vozil, v bližnjem Dubovem pa poškodovani štiri hiše in trije avtomobili.

Belgorod pogosta tarča

Belgorod, ki leži blizu meje, je pogosta tarča napadov ukrajinskih brezpilotnih letal. Med zadnjimi napadi je bil ponedeljkov, ko je bilo ubitih šest ljudi in 35 ranjenih.

Ukrajina je v zadnjem času okrepila napade na rusko ozemlje, zlasti na energetske objekte, poroča AFP. Rusija odgovarja s povračilnimi napadi. V sredo so izvedli napad na ukrajinske energetske objekte in podjetja ter povzročili obsežne izpade elektrike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!