Več tisoč Britancev mora zaradi stavke železničarjev spremeniti načrte

Svet 25. Dec 202216:13 1 komentar
PROFIMEDIA

Več tisoč ljudi v Veliki Britaniji, ki so dan po božiču načrtovali potovanje z vlakom, bo zaradi železničarske stavke v ponedeljek prisiljenih spremeniti načrte. Dan po božiču, 26. decembra, ko Britanci praznujejo t.i. boxing day, običajno obratuje več sto vlakov.

Operater železniškega omrežja Network Rail pa je danes sporočil, da bodo britanske železnice ostale zaprte tudi v ponedeljek, že drugi dan zapored, zaradi stavke zaposlenih, ki so člani sindikata železnic, pomorstva in prometa (RMT). Dodali so, da so bili potniki pred tednom dni opozorjeni na posledice stavke.

Vlaki, ki omogočajo povezavo z letališči, kot sta Heathrow Express in Stansted Express, so sicer dan po božiču običajno med najbolj priljubljenimi. Potniki letalskih prevoznikov bodo tako prisiljeni poiskati druge načine prihoda na letališča in odhode z njih.

Zaradi stavke sindikata RMT pa ne bo mogoče opraviti niti številnih drugih načrtovanih prevozov, še navaja dpa.

Dan po božiču na Otoku in v nekaterih drugih državah Commonwealtha praznujejo t.i. boxing day. Za Britance je to dela prost dan, znan predvsem po množičnem nakupovanju, saj se na ta dan začenjajo velike pobožične razprodaje.

PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje