Večkratni posiljevalec Milošević v priporu

Svet 02. Okt 202215:13 > 16:01 0 komentarjev
Igor Milošević
Instagram/serbialive_beograd_rezerva/Nova.rs

Potem ko so v Srbiji iz zapora izpustili 44-letnega Igorja Miloševića, ki je bil že večkrat obsojen zaradi posilstev in drugih kaznivih dejanj, je bil danes zaslišan. Zaslišanje je trajalo več ur, sodišče pa je sledilo predlogu tožilstva in Miloševiću odredilo pripor, poroča Nova.rs.

Sodišče je osumljencu in večkratnemu posiljevalcu Igorju Miloševiću po samo dveh tednih na prostosti odredilo pripor. Slednjega je predlagal namestnik tožilca, med razlogi pa navedel njegovo predhodno kaznovanost, ponovitveno nevarnost, možnost vplivanja na priče, pa tudi, da bi se izognili njegovi odsotnosti v postopku. Tožilstvo bo zaslišalo tudi oškodovance in morebitne priče, z osumljencem pa bo pogovor opravil psihiatrični izvedenec, ki bo ugotavljal, ali je Milošević prišteven, poroča Nova.rs. Milošević je očitana kazniva dejanja zanikal.

Kot smo poročali, je v Srbiji završalo, ko je Milošević, ki je bil že večkrat obsojen zaradi posilstev in drugih kaznivih dejanj, izpuščen na prostost. Številne prebivalke Beograda so se bale, da bo spet napadel, kot je vsakič doslej, ko je prišel iz zapora. Na družbenih omrežjih so uporabniki delili njegove fotografije z lokacijo, kjer so ga videli, vsakič znova pa opozarjali ženske, naj se ga pazijo.

Za dodatno razburjenje je poskrbel še medij Informer, ki je objavil intervju s posiljevalcem. Miloševića so sicer tokrat prijavile prav novinarke Informerja, glavni in odgovorni urednik Dragan J. Vučićević pa trdi, da je bil to že od samega začetka njihov načrt. Srbska javnost mu ne verjame, zaradi spornega intervjuja pa sta se v enem tednu pred uredništvom medija odvila dva protesta.

Udeleženke so nosile transparente z napisi: “Na nasilje se ne klika, nasilje se kaznuje.” Opozorile so, da so mediji ponovno pustili ženske na cedilu. “Če mediji počnejo takšne stvari, so neposredni sostorilci, ki nad ženskami izvajajo nasilje,” je za N1 Srbija povedala predstavnica kolektiva Ženska solidarnost Anita Marković. Dodala je, da nasilnež ne bi smel imeti nobenega prostora v medijih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!