Velik požar pri Trogirju: na delu 170 gasilcev

Svet 02. Avg 202117:10 > 19:31 0 komentarjev
požar na Hrvaškem
N1 Hrvaška

Na Hrvaškem je na območju naselja Seget Gornji v zaledju Trogirja izbruhnil velik požar. Z ognjenimi zublji se trenutno bori skoraj 170 gasilcev z 49 vozili iz vseh gasilskih društev splitsko-dalmatinske županije. Pri gašenju pomagajo tudi tri letala kanader, dva zračna traktorja in helikopter, poroča N1 Hrvaška. 

Po zadnjih informacijah gasilci požara še vedno nimajo pod nadzorom, a hiše naj ne bi bile več ogrožene. V požaru naj bi zgoreli tudi dve počitniški prikolici, poročajo hrvaški mediji.

Gašenje požara bi lahko trajalo tudi nekaj ur. Delo gasilcem otežujeta tudi nedostopen teren in veter. Večinoma gori makija in suho rastje, ogenj pa je zajel tudi borovega gozda.

Okrajni gasilski načelnik Ivan Kovačević iz požarno ogroženega mesta Plano je za hrvaške medije povedal, da jih zdaj čaka boj. “Tu bomo celo noč in verjetno tudi večji del jutrišnjega dne,” je povedal. Dodal je, da zdaj prihaja najhujše, ko pridejo na vrsti gasilci z nahrbtniki. Zaradi nedostopnega terena si namreč marsikje ne morejo pomagati z gasilskimi avtomobili.

Letala niso mogla pristati v Splitu

Zaradi slabe vidljivosti na letališču v Splitu niso mogla pristati nekatera letala. Letalo britanskega ponudnika EasyJet, ki je letelo na relaciji Milano – Split, je moralo pristati v Dubrovniku, saj je bilo splitsko letališče zaprto, poročajo mediji. Nekatera letala pa so se vrnila na Dunaj, v Zagreb in Beograd.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!