Velik požar v hrvaški Istri: gori borov gozd

Svet 07. Jul 202221:59 > 08. Jul 2022 08:55 0 komentarjev
Požar istra
Dean Srdoč/Istramet

V hrvaški Istri je med Tarom in Novigradom izbruhnil velik požar. Zagorelo naj bi v borovem gozdu. Na terenu se z ognjenimi zublji bori več kot 80 gasilcev.

Gorelo naj bi v strnjenem borovem gozdu, ogenj pa se zaradi burje širi naprej. Gasilski poveljnik Istrske županije Dino Kozlevac je za hrvaški Index potrdil, da je požar izbruhnil na odprtem. “Gori borov gozd in nekaj trave,” je dodal. Po Kozlevčevih besedah se bodo z ognjenimi zublji borili še vso noč.

“Zaradi močne burje je težko napovedati, kdaj bo požar omejen. Angažiranih je 86 gasilcev in 27 gasilskih vozil. Nihče ni bil poškodovan, požar pa tudi ni v bližini stanovanjskih objektov. Po prvih ocenah je zagorelo 35 hektarjev gozda,” je pojasnil.

Na terenu so ekipe poklicnih gasilcev iz Umaga, Poreča, Buzeta in Novigrada. Pri intervenciji jim pomagajo tudi komunalne službe Novigrada. Po besedah župana Novigrada Antea Miloša so na terenu vse razpoložljive sile. “Ogenj se zaradi močne burje širi na precej nedostopnem terenu, vzdolž doline Mirne,” je še povedal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!