Prvi posnetki Abramovičeve superjahte v Črni gori

N1 video 14. Mar 202210:20 > 18:20 1 komentar

Superjahta Solaris, ki je v lasti ruskega oligarha Romana Abramoviča, se je v soboto zasidrala blizu črnogorskega letovišča Tivat. Vse več evropskih držav zasega luksuzna plovila ruskih oligarhov, ki so na seznamu sankcioniranih.

Superjahta Solaris v lasti ruskega milijarderja Romana Abramoviča je v soboto priplula v Črno goro. Jahto, dolgo 140 metrov, ki pluje pod bermudsko zastavo, so opazili v bližini obmorskega letovišča Tivat.

Abramovičeva jahta je v Tivat prispela iz Barcelone, od koder je po krajšem popravilu odplula 8. marca. Ruski oligarh se je zaradi vezi z Vladimirjem Putinom nedavno znašel na seznamu sankcioniranih v Veliki Britaniji, že pred tem pa tudi na seznamu Evropske unije.

Kako se bodo odzvale črnogorske oblasti in ali bodo Solaris zasegle, za zdaj še ni znano. Vlada Črne gore je 1. marca odločila, da se bo pridružila vsem sankcijam, ki jih je proti Rusiji sprejela EU. Vladajoči pa še vedno niso sprejeli vseh potrebnih odločitev, da bi se sankcije v Črni gori začele izvajati tudi v praksi.

solaris, abramovič solaris, abramovič
Albert Gea/REUTERS (Solaris v Barceloni)
solaris, abramovič solaris, abramovič
Albert Gea/REUTERS (Solaris v Barceloni)
solaris, abramovič solaris, abramovič
PROFIMEDIA
jahta, abramovič jahta, abramovič
Stevo Vasiljevic/REUTERS (Solaris v Črni gori)
solaris, abramovič solaris, abramovič
Profimedia (Solaris med izdelavo v nemški ladjedelnici leta 2021)

Od nastopa sankcij se po Evropi vrstijo akcije, v katerih zasegajo luksuzna plovila in drugo premoženje ruskih oligarhov. Pred dnevi so v Trstu zasegli največjo jadrnico na svetu, ki je v lasti Andreja Melničenka. Kako je videti 143 metrov dolga jadrnica, si lahko ogledate v prispevku Kakšna je jadrnica, ki so jo zaplenili najbogatejši Srbkinji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje