VIDEO: Novi satelitski posnetki kažejo posledice napadov v bližini Kijeva

N1 video 03. Mar 202210:27 > 10:49 0 komentarjev

Satelitski posnetki, ki jih je v ponedeljek posnelo podjetje Maxar Technologies, danes pa objavil CNN, kažejo posledice ruskih napadov v bližini Kijeva. Goreči stanovanjski objekti, uničen most, ostanki vojaških vozil ter vrsta ljudi, ki čakajo za vstop v trgovino.

Novi satelitski posnetki, ki jih je danes objavil CNN, kažejo nekatera območja Ukrajine, ki so jih prizadeli ruski vojaški napadi. Posnetke je v ponedeljek posnelo podjetje Maxar Technologies, od takrat naprej pa je gosta oblačnost večini satelitov preprečila opazovanje dogajanja na tleh, poroča CNN.

Na posnetkih so vidni goreči domovi v vasi Rivnopilja v regiji Černigov, posledice zračnih napadov na polju, zdi se, da je uničen tudi most čez reko Strižen. Poškodovani so stanovanjski objekti in tovarna, ki stoji v bližini, na bližnji cesti pa je viden ruski konvoj vojaških vozil.

Satelitski posnetki kažejo tudi požgane ostanke vojaških vozil v stanovanjskem naselju v mestu Buča. V majhnem mestu severozahodno od Kijeva so sredi ceste posledice zračnega napada, poškodovane so tudi hiše v bližini. Satelitski posnetki kažejo tudi vsakdan sredi ruske invazije: na desetine ljudi čaka v vrsti pred trgovino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!