Vnuk Slobodana Miloševića vstopil v politiko

Svet 19. Jul 202317:10 0 komentarjev
Marko Milošević in Ivica Dačić
Marko Milošević in Ivica Dačić (Foto: SPS)

Marko Milošević, vnuk nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića, se je pridružil Socialistični partiji Srbije (SPS). Stranko je Slobodan Milošević ustanovil leta 1990, potezo njegovega vnuka pa nekateri srbski komentatorji ocenjujejo kot marketinško potezo, ki bo povšeči Miloševićevim simpatizerjem - teh naj bi bilo med volivci SPS še vedno veliko.

Vnuk nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića, Marko Milošević se je pridružil Socialistični partiji Srbije (SPS), je v torek po poročanju N1 Beograd sporočil predsednik stranke Ivica Dačić. Dačić je bil nekdaj tiskovni predstavnik Slobodana Miloševića, SPS pa vodi od njegove izročitve haaškemu sodišču.

Dačić, sicer tudi srbski zunanji minister, je napovedal, da bo na slovesni seji glavnega odbora stranke predlagal, da Miloševićevega vnuka vključijo tudi v ta organ stranke.

23- letni Marko Milošević, ki je končal pravno fakulteto, je ob vstopu v stranko sporočil, da bo dal vse od sebe, da čim več prispeva k stranki in družbi. Izrazil je tudi željo po ukvarjanju z mednarodnim pravom. “Obstajajo problemi, s katerimi se soočamo kot družba in kot država, in upam, da bomo imeli priložnosti najti čim boljše rešitve,” je dodal.

SPS je leta 1990 ustanovil Slobodan Milošević, ki mu je mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu po padcu režima sodilo za vojne zločine in zločine proti človečnosti. Nekdanji srbski predsednik je marca 2006, še pred izrekom sodbe, umrl za posledicami infarkta. Po njegovi smrti so primer opustili in tako sodbe niso nikoli izrekli.

Politični komentatorji v Srbiji ocenjujejo, da je med volivci SPS še vedno veliko simpatizerjev Slobodana Miloševića in da gre pri vključitvi njegovega vnuka v stranko tudi za marketinško potezo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!