Xi Jinping: Pred nami je luč upanja glede covida-19

Koronavirus 31. Dec 202208:51 0 komentarjev
bolniki s covidom na kitajskem
Profimedia

Kitajski predsednik Xi Jinping je ob skokovitem naraščanju števila okužb z novim koronavirusom in obolelih s covidom-19 na Kitajskem danes poudaril, da glede pandemije vidi "luč upanja". Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je medtem od kitajskih oblasti zahtevala točne, resnične in sprotne podatke o številu okuženih in obolelih.

“Preventivni ukrepi in nadzor vstopajo v novo fazo,” je poudaril Xi. “Vsi odločno delajo in luč upanja je tik pred nami,” je dodal v televizijskem nagovoru ljudstvu ob novem letu.

Število okužb z novim koronavirusom na Kitajskem skokovito narašča, odkar so v državi odpravili politiko ničelne tolerance do covida-19. Samo v prvih treh tednih decembra se je po neuradnih ocenah okužilo 248 milijonov Kitajcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je zato od kitajskih oblasti zahtevala točne, resnične in sprotne podatke o številu okuženih in obolelih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Predstavniki WHO so se v petek sešli s predstavniki kitajske Nacionalne zdravstvene komisije in tamkajšnjega centra za nadzor in preprečevanje bolezni, od katerih so zahtevali dodatne informacije o razmerah na Kitajskem ter ponudili strokovno pomoč.

“WHO je izpostavila pomen nadzora in pravočasnega objavljanja podatkov, da bi lahko Kitajski in mednarodni skupnosti pomagali oblikovati natančno oceno tveganj in učinkovit odziv,” so sporočili iz organizacije s sedežem v švicarski Ženevi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!