Za peko palačink na dalmatinski plaži ponuja “doktorsko” plačo

Magazin 21. Jun 202210:34 > 10:47 1 komentar
Palačinke
PROFIMEDIA

Pred začetkom turistične sezone na Hrvaškem imajo delodajalci vse več težav z iskanjem kadra. Za sezonske delavce so namreč pripravljeni globoko seči v žep. Za pečenje in prodajo palačink na eni od dalmatinskih plaž delodajalec ponuja kar 10 tisoč kun, kar je približno 1.330 evrov. RTL piše, da imajo na Hrvaškem takšno plačo osebe s končanim doktoratom.

Bi radi poletje poletje preživeli ob morju in za to bili še dobro plačani? Takšen precej mamljiv oglas se je pojavil v skupini za iskanje zaposlitve v Dalmaciji na Facebooku, poroča hrvaški portal RTL.

Delodajalec za pečenje in prodajo palačink na plaži Strožanac – Podstrana ponuja plačilo 10 tisoč kun oziroma približno 1.330 evrov. Ob plačilu pa delodajalec ponuja še odlične pogoje, piše v oglasu. Nekateri uporabniki družabnih omrežij so ob tem spomnili, da gre za plačo, ki jo prejmejo tamkajšnji zdravniki, RTL pa piše, da imajo na Hrvaškem takšno plačo osebe s končanim doktoratom.  Ali se je za delo že kdo prijavil, ni znano.

plača, palačinke
RTL (Zajem zaslona)

Tudi v Sloveniji primanjkuje kadra gostinstvu. Kriza se z začetkom turistične sezone še poglablja, številni delodajalci zaman iščejo zaposlene. “Ponudite višje plače!” piše v komentarjih pod zaposlitvenimi oglasi na Facebooku, medtem ko so na drugi strani tisti, ki pravijo, da “nihče več ne bi delal, lenuhi raje uživajo na socialni”. V nekaterih turističnih središčih natakarjem ponujajo tudi po 15 evrov na uro. Več v članku Natakarjem ponuja 12 evrov na uro, a kadra ne dobi: “Nihče ni niti poklical”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje