Zagrebška policista presenetil voznik: ”Pomagajte, žena rojeva!”

Svet 22. Nov 202210:39
zagrebška policista
MUP

Ganljiva zgodba o dobrem delu policistov tokrat prihaja iz Hrvaške. Perica Vidović je spoznal, kako pomembno je, da so policisti ob pravem času na pravem mestu. Policista Ante Marić in Marko Faltak sta namreč Vidoviću in njegovi ženi med zagrebško jutranjo konico pomagala, da sta pravočasno prispela do bolnišnice, kjer se jima je rodila peta hčerka. Poimenovala sta jo Sofija.

Policijska uslužbenca Ante Marić in Marko Faltak iz Zagreba sta opravljala redni nadzor. Med čakanjem pri rdeči luči sta na sosednjem voznem pasu opazila voznika, ki ju je prosil, naj odpreta okno. Vidno vznemirjeni voznik je vzkliknil, da njegova žena rojeva in da sta na poti v porodnišnico, a se zaradi gneče premikata prepočasi in potrebujeta pomoč. Poleg jutranje konice je zakoncema zagodlo tudi vreme, saj je močno deževalo.

Policista sta takoj priskočila na pomoč. Na službenem vozilu sta vklopila svetlobne in zvočne signale in začeli so se prebijati skozi gnečo, da bi starši čim prej prispeli do porodnišnice. Čeprav sta se policista zavedala resnosti okoliščin, sta morala poskrbeti tako za varnost staršev kot varnost preostalih udeležencev v prometu.

Prispeli v zadnjem trenutku

“Med prebijanjem skozi gnečo sva se pogovarjala, kaj bomo naredili, če ne prispemo pravočasno. Navsezadnje to ni bilo niti tako pomembno, saj bi ob pomoči reševalne službe asistirala pri porodu,” je v smehu po poročanju Dnevnika.hr pojasnil policist Marić. Na srečo to ni bilo potrebno, saj so varno prispeli do porodnišnice, kjer je oče nemudoma skočil iz vozila in začel vzklikati, da potrebuje pomoč, ker žena rojeva. Njegove prošnje je slišala medicinska sestra, ki je nosečnico namestila v invalidski voziček in jo odpeljala v notranjost bolnišnice. V vsesplošni paniki pa se je očka vznemirjeno obrnil proti policistoma in v zahvalo zakričal.

zagrebška policista zagrebška policista
MUP
zagrebška policista zagrebška policista
MUP
zagrebška policista zagrebška policista
MUP

Potem ko sta policista zakonca varno pospremila v bolnišnico, sta z veseljem in zadovoljstvom sedla nazaj v službeno vozilo in nadaljevala delovne obveznosti. Da bi izvedela, ali ima njuna zgodba srečen konec, je policist Marić poklical v bolnišnico. Povedali so mu, da je porod potekal gladko, a da sta imela zakonca veliko srečo. Vidovićeva sta namreč v bolnišnico prispela ob 10.20, deklica pa se je rodila le devet minut pozneje, in sicer ob 10.29.

“V petnajstih letih svoje kariere sem doživel že veliko. A takšni trenutki ti vlivajo spodbudo in te navdajajo z občutkom zadovoljstva,” je še povedal policisti Marić. Sicer pa je še istega dne policista poklical novopečeni očka in se možema v modrem še enkrat iz srca zahvalil za pomoč. “To je najina peta hčerka. Žena je že imela izkušnje in vedela je, da se porod bliža. Na cesti pa gneča. Gledal sem proti zadnjim sedežem, kamor bi jo premestil in ji sam pomagal pri porodu, če bi bilo treba. Soproga je nato videla policijsko vozilo in pravi čudež je, da smo naleteli nanje. Sploh si ne želim predstavljati, kaj bi se zgodilo, če ju ne bi videla,” je po pisanju Dnevnika.hr povedal očka male Sofije.

Čeprav se policisti med delom srečujejo tudi z žalostnimi trenutki, ta zgodba kaže najlepšo plat policijskega dela – biti državljanom na voljo ne glede na okoliščine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.