Belugo, ki je zatavala v reko Seno, so morali uspavati

Svet 10. Avg 202207:19 > 14:171 komentar
Delite:

Belugo, ki je zašla v reko Seno, so morali evtanazirati, saj je imela med prevozom na obalo težave z dihanjem, so sporočile lokalne francoske oblasti.

“Kljub reševalni akciji brez primere moramo z žalostjo sporočiti, da je kit poginil,” je na Twitterju zapisal prefekt francoskega departmaja Calvados.

Štirimetrskega kita so opazili pred več kot tednom dni, ko je plaval proti Parizu in obtičal 130 kilometrov v notranjost Kanala pri Saint-Pierre-la-Garenne v Normandiji.

Že od petka je zdravje beluge nazadovalo, saj je kit zavračal hrano. V noči na sredo so ga dvignili iz vode na barko, tam pa je bilo v pripravljenosti ducat veterinarjev. Nato so ga prestavili v ohlajen tovornjak, da bi ga odpeljali do obale.

Za žival so pripravili bazen z morsko vodo ob zapornici v pristanišču Ouistreham v Rokavskem prelivu, kjer bi žival tri dni opazovali in jo pripravili na izpustitev. A med potjo so se pri kitu pojavile težave z dihanjem, zato so sprejeli odločitev, da ga uspavajo.

Isabelle Brasseur iz parka morskih živali Marineland v južni Franciji, ki je bila del ekipe, poslane v pomoč pri reševanju kita skupaj z nevladno organizacijo Sea Shepherd France, je že včeraj opozorila, da je načrt zelo tvegan.

Zadnji pozdrav beluge pred premestitvijo:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar