Zakaj vas ob prihodu v hotelsko sobo na postelji pričaka čokoladni posladek?

Potovanja 12. Jul 202320:37 2 komentarja
HOTEL, ČOKOLADA
PROFIMEDIA

Ste imeli kdaj srečo vstopiti v hotelsko sobo, kjer vas je na vzglavniku ali postelji za dobrodošlico pričakal čokoladni posladek? Ta šarmantna tradicija je priljubljena v hotelih po vsem svetu. Kdaj se je začela in kaj se za njo skriva?

Če ste bili kdaj nastanjeni v hotelu, vam prizor čokoladnega bombončka ali ploščice verjetno ni tuj. Ob tem pa se včasih poraja vprašanje, ali je čokoladico na postelji oziroma vzglavniku mogoče najti v vsakem hotelu ali je to praksa le v dragih luksuznih.

Velja poudariti, da ta gesta ni omejena zgolj na hotele višjega cenovnega razreda. Prisotnost sladkarije namreč ni pokazatelj kakovosti hotela.

Od kod izvira tradicija?

Po mnenju nekaterih strokovnjakov za potovanja tradicija sladkega posladka kot znak dobrodošlice izvira iz ameriškega mesta St. Louis. V petdesetih letih 20. stoletja naj bi hollywoodski igralec Cary Grant namreč rezerviral apartma v razkošnem hotelu Mayfair, kjer se je na skrivaj srečal s svojo ljubico. Legenda pravi, da je iz čokoladnih ploščic naredil pot iz dnevne sobe do vzglavnika postelje v spalnici, pisanje Fenix magazina povzema N1 Zagreb.

Takratni direktor hotela je opazil to romantično gesto in jo sprejel kot toplo dobrodošlico ostalim gostom hotela. Sledili so drugi hoteli v ZDA in svetu ter ustvarili tradicijo, ki se nadaljuje še danes. Zanimiv pa je podatek, da je bila gesta dobrodošlice v hotelu Mayfair začasno ukinjena, a so jo ponovno uvedli potem, ko je hotel pred leti prevzel nov lastnik.

Zato, ko vas bo naslednjič ob prihodu v hotelsko sobo pričakala čokoladica, se spomnite, da se za tem sladkim presenečenjem skriva nadvse zanimiva in romantična zgodovina.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje