Založnik za intervju z Melanio Trump od CNN zahteval 250.000 dolarjev

Svet 04. Okt 202405:13 0 komentarjev
Melania Trump
Foto: PROFIMEDIA

Pred izdajo nove knjige spominov je intervju z nekdanjo prvo damo Melanio Trump želela opraviti ameriška televizijska mreža CNN. A založnik Melanie Trump jim je poslal nenavadno ponudbo. Za intervju s Slovenko bi medij moral odšteti 250.000 dolarjev (okoli 226.000 evrov).

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump se v nasprotju z ostalimi zakonci vidnejših ameriških politikov, ki aktivno sodelujejo v predvolilnih kampanjah, le redko pojavlja v javnosti. V času predvolilne kampanje njenega moža, republikanca Donalda Trumpa, je na zborovanjih in v medijih skorajda ni bilo.

Svoj molk je prekinila v intervjuju, s katerim promovira svojo novo knjigo spominov, ki bo izšla 8. oktobra.

Pred izdajo knjige je za intervju s Slovenko zaprosil tudi CNN. Po izmenjavi sporočil z njenim založnikom so prejeli ponudbo – za intervju z Melanio Trump bi morali odšteti 250.000 dolarjev (okoli 226.000 evrov). CNN njihove ponudbe ni sprejel.

Nekaj dni za tem je novinar omenjene medijske hiše ponovno kontaktiral z založbo Skyhorse Publishing, ki pa je sporočila, da so zahtevo za plačilo poslali pomotoma. “Niti Melania niti nihče iz njene ekipe ni vedel ničesar o sporazumu o nerazkrivanju, poslan dokument je bil posledica notranje napake,” je v izjavi za CNN povedal Tony Lyons, predsednik založbe.

donald trump
Foto: PROFIMEDIA

“Tega ni storila še nobena nekdanja prva dama”

Plačevanje javnih oseb za intervju – zlasti zakoncev kandidatov za predsednika – v večini profesionalnih novinarskih uredništev ni v praksi. Nenavadno je tudi, da je prošnjo poslal predstavnik, ki naj bi deloval v interesu tako nekdanje prve dame kot predsedniškega kandidata. Tiskovni predstavnik Melanie Trump zadeve ni želel komentirati.

Čeprav naj bi znesek, kot so sporočili naknadno iz založniške hiše, poslali pomotoma, pa CNN predvideva, da gre za višino plačila, ki ga je Melania v preteklosti že prejela. Aprila je nekdanja prva dama za govor na dveh političnih zborovanjih denimo prejela 237.500 dolarjev.

“To je popolnoma brez primere. Tega ni storila še nobena nekdanja prva dama,” je zadevo komentirala Kate Anderson Brower, avtorica knjige Prve dame: Milost in moč sodobnih ameriških prvih dam.

V sklopu promocije svoje nove knjige je nekdanja prva dama do zdaj opravila le intervju za televizijo Fox News. Tam so za CNN zanikali, da bi Melanii ali Donaldu, s katerim so intervju objavili nekaj dni za tem, plačali honorarje.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!