Zaradi grožnje o podtaknjeni bombi znova evakuirali versajsko palačo

Svet 17. Okt 202315:15 0 komentarjev
Evakuacija Versaillesa
Foto: PROFIMEDIA

V torek so zaradi grožnje o podtaknjeni bombi znova evakuirali versajsko palačo. Palača iz varnostnih razlogov ostaja zaprta, so sporočili iz uprave. Iz istega razloga so palačo in znameniti pariški muzej Louvre zaprli že v soboto.

“Iz varnostnih razlogov Versajska palača evakuira obiskovalce in se danes zapira,” so zapisali predstavniki kulturne ustanove na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju.

Kot je za AFP povedal policijski vir, je bila evakuacija obiskovalcev končana okoli 13.15 ure.

Zaradi anonimne grožnje o podtaknjeni bombi so že v soboto evakuirali obiskovalce nekdanje rezidence francoskih kraljev in jo zaprli za en dan. Zaradi grožnje z bombo so morali v soboto zapreti tudi znameniti pariški muzej Louvre. Kasneje so sporočili, da ni bilo nevarnosti.

Evakuacija Versaillesa
Evakuacija Versaillesa (Foto: Clotaire Achi/REUTERS)

V Franciji po petkovem napadu z nožem, v katerem je radikalizirani skrajnež zabodel učitelja in hudo ranil še tri druge osebe, velja stanje najvišje pripravljenosti.

Francija je po napadu v Bruslju, v katerem je domnevni islamist v ponedeljek zvečer ustrelil švedska državljana, tudi okrepila nadzor na meji z Belgijo, je povedal francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!