Zaradi naraščanja okužb s koronavirusom pouk ponekod v ZDA preselili na splet

Koronavirus 26. Avg 202308:54 5 komentarjev
Rumeni ameriški šolski avtobusi
PROFIMEDIA

V ZDA so morale nekatere šole le nekaj tednov po začetku novega šolskega leta pouk preseliti na splet. V treh šolskih okrožjih v Kentuckyju in Teksasu so se za to odločili zaradi hitrega širjenja koronavirusa in drugih respiratornih obolenj med učenci in zaposlenimi.

Le nekaj tednov po začetku novega šolskega leta so v pouk v več šolah v dveh ameriških zveznih državah prekinili. Razlog za to je hitro širjenje okužb s koronavirusom ter drugimi respiratornimi virusi med učenci in zaposlenimi. Pouk so večinoma preselili na splet.

Za prekinitev dela v učilnicah so se ta teden odločili v dveh šolskih okrožjih v zvezni državi Kentucky. Kot je za televizijo ABC povedal Scott Lockard z okrožnega inštituta za javno zdravje, so med učenci in osebjem opazili naraščajoče pojavljanje gripe in covida-19. Kot je dodal, računajo, da je primerov koronavirusa še nekaj več, saj se ob pojavu simptomov večina testira doma, ob pozitivnem testu pa jim ni treba obvestiti zdravstvenih služb.

Večina koronavirus po Lockardovih besedah preboli z blagimi simptomi. Kljub temu pa je strokovnjak v pogovoru za ABC izrazil skrb, da bi se lahko število okužb s koronavirusom in drugimi respiratornimi virusi jeseni še povečalo.

Pouk so na daljavo prestavili tudi v enem šolskem okrožju v zvezni državi Teksas. Učence in starše so obvestili, da bo poučevanje na daljavo potekalo od 22. do 29. avgusta, v tem času pa so odpovedali tudi vse obšolske dejavnosti. Kot še piše ABC, je glavni razlog za to prav tako v naraščaju števila obolelih s covidom-19. V tej zvezni državi so namreč v zadnjih tednih zaznali porast števila okuženih za 29 odstotkov.

Število okužb sicer v ZDA narašča tudi na nacionalni ravni. Na Centru za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) rast števila primerov covida-19 beležijo že peti teden zapored. Kljub temu pa se številke obolelih in hospitaliziranih še vedno na zelo nizki ravni, ki dodatnih ukrepov ne zahteva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje