Zaradi neurja Gerrit letalo družbe American Airlines komaj pristalo (VIDEO)

Svet 28. Dec 202317:38 1 komentar
American Airlines nevihta Gerrit
Posnetek zaslona/ BigJetTV/BBC

Neurje Gerrit, ki je v sredo v Veliko Britanijo prineslo močan veter, dež in sneg, je med drugim povzročalo težave tudi v letalskem prometu. Tako je imelo letalo družbe American Airlines težave s pristajanjem na londonskem letališču Heathrow.

Piloti letala družbe American Airlines so kljub močnemu vetru, ki ga je prineslo neurje Gerrit, varno pristalo na londonskem letališču Heathrow. Na posnetku, ki so ga posneli letalski navdušenci BigJetTV, je tako videti, da je imelo letalo pri pristajanju na stezi težave. Posnetek je nato delil britanski BBC.

View this post on Instagram

A post shared by BBC News UK (@bbcnewsuk)

Kot smo poročali, je neurje Gerrit v sredo nad Veliko Britanijo prineslo močan veter, dež in sneg. Lokaliziran tornado, ki je v sredo zvečer na širšem območju Manchestra odnašal strehe in podiral drevesa, je v mestu Stalybridge poškodoval okoli sto hiš. Neurje je povzročilo težave tudi drugod po Veliki Britaniji, predvsem na Škotskem. Poročil o smrtnih žrtvah ali ranjenih ni, je pa več ljudi moralo v sredo zaradi divjanja neurja začasno zapustiti svoje domove, poročajo britanski mediji. Več tisoč gospodinjstev po vsej državi je ostalo brez elektrike.

Najbolj prizadeta je Škotska, kjer je bilo davi okoli 14.000 gospodinjstev še vedno brez električne energije, medtem ko so v več kot 30.000 domovih ponovno vzpostavili oskrbo z elektriko. Neurje je zaradi poplav, ponekod pa tudi močnega sneženja, povzročilo motnje v prometu po vsej državi, poroča BBC.

Letalski prevoznik British Airways je v sredo odpovedal 18 letov, na Škotskem in v severni Angliji pa so zaradi močnega vetra, dežja in snega odpovedali številne vlake. Težave v cestnem in železniškem prometu so povzročila tudi podrta drevesa. Rumeno vremensko opozorilo zaradi močnega dežja in vetra je bilo v sredo v veljavi na severozahodu Anglije, na južni obali, v Walesu in na Severnem Irskem.

Britanska meteorološka služba za danes ni izdala nobenega novega opozorila, vse potnike, ki se bodo odpravili na letališča, pa oblasti pozivajo, naj pred potovanjem preverijo razpoložljivost letov in druge prometne informacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje