Deževje na Jadranu noče ponehati, več cest popolnoma pod vodo (FOTO & VIDEO)

Svet 18. Nov 202214:37 > 18:51 0 komentarjev
poplave, hrvaška
Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO

Obilne padavine že od petkovega jutra povzročajo poplave v hrvaškem mestu Novi Vinodolski. Promet skozi mesto, pa tudi po delu jadranske magistrale ni mogoč. Posredovati so morali tudi gasilci. Možno deževje je zajelo tudi Crikvenico in severni del otoka Krk, poročajo hrvaški mediji.

Zjutraj so ulice v Novem Vinodolskem poplavile hudourniške vode. Voda je vdirala v hiše, na ulicah pa so ostali ujeti nekateri avtomobili in avtobusi, je poročal spletni portal reškega časnika Novi list. Po podatkih Prostovoljnega gasilskega društva Novi Vinodolski so na terenu vsi razpoložljivi gasilci.

poplave, hrvaška
Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO

Najhuje so prizadeta nižja področja mesta, kjer je poplavljenih mnogo cest. Na nekaterih je promet onemogočen, na drugih močno otežen.

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina je v stanje pripravljenosti vpoklical tudi štab Civilne zaščite in vse gasilske enote.

poplave, hrvaška
Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO

Obilne padavine so poplavile tudi ceste na področju Sisaško-moslavaške županije, pristojni center za obveščanje je prejel prijave občanov iz Siska, Petrinje in Kutine. Zaradi zamašenih odtočnih kanalov vode derejo v hiše in na dvorišča, na delu so dežurne službe.

poplave, hrvaška
Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO
poplave, hrvaška
Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO

Iz hrvaškega meteorološkega zavoda za zvečer in ponoči napovedujejo konec padavin, na severu Jadrana že popoldne.

Tudi območje Narodnega parka Paklenica so v popoldanskem in nočnem času s srede na četrtek zajele ekstremne količine padavin. Kot poroča Dalmacija danes, so hudourniške vode zvečer povzročile ogromno škode v Paklenici, v narodnem parku pa je v nekaj urah padlo kar 150 litrov dežja na kvadratni meter. Zaradi hudournika je narasel eden od potokov v parku in uničil več pešpoti, med drugim tudi 90 let staro sprehajalno stezo. Direktorico parka so, kot je sama dejala, skrajne vremenske razmere neprijetno presenetile. Kot je še dodala, je škoda velika, sanacija pa bo stekla prihodnji teden.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!