V Franciji zaradi okvarjenega sušilca za perilo umrli mati in sedem otrok

Črna kronika 06. Feb 202317:52
Francija, požar
Pascal Rossignol/REUTERS

V požaru na vzhodu Francije je umrla mati in sedem otrok. Hudo opečenega očeta so rešili. Po besedah tožilca je poskušal pogasiti požar in je ženi ter otrokom - petim deklicam in dvema dečkoma - rekel, naj se pred plameni zatečejo na njihovo podstrešje v drugem nadstropju hiše. A so se tam zadušili zaradi dima.

V požaru, ki je danes zaradi okvarjenega sušilnega stroja za perilo izbruhnil v hiši v kraju Charly-sur-Marne na vzhodu Francije, je umrla mati in sedem otrok, starih od dve do 14 let, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Hudo opečenega očeta, ki je izven smrtne nevarnosti, so rešili, medtem ko so se mati in otroci zadušili zaradi dima.

Požar je zaradi okvarjenega sušilnega stroja za perilo v pritličju hiše izbruhnil kmalu po polnoči. Mati in njeni otroci so se zaradi dima zadušili, medtem ko so bili ujeti na podstrešju, je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal lokalni tožilec Julien Morino-Ros.

Partnerja umrle ženske in očeta treh od sedmih otrok je rešil gasilec, ki živi v bližini in je posredoval pred prihodom svojih kolegov. Ponesrečenec je utrpel hude opekline, ki pa niso smrtno nevarne, in so ga odpeljali v bolnišnico.

Po besedah tožilca je poskušal pogasiti požar in je ženi ter otrokom – petim deklicam in dvema dečkoma – rekel, naj se pred plameni zatečejo na njihovo podstrešje v drugem nadstropju hiše. Na njej, kot je dejal, niso našli nobenih znakov, ki bi kazali na kakršnekoli varnostne pomanjkljivosti, čeprav je bila “nekoliko stara”.

S požarom, ki je poškodoval tudi sosednjo hišo, se je spopadlo 80 gasilcev, gašenje pa je trajalo več ur, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnji podobni nesreči sta se v Franciji zgodili decembra lani. Najprej je sredi meseca v požaru, ki je izbruhnil v sedemnadstropni stanovanjski stavbi v predmestju Lyona, umrlo deset ljudi, med njimi štirje otroci. Dober teden zatem pa sta v požaru v kraju Pont-Audemer na severu Francije umrla dva otroka, še en pa je bil huje poškodovan.

Požar, Francija Požar, Francija
Pascal Rossignol/REUTERS
Požar, Francija Požar, Francija
Pascal Rossignol/REUTERS
Požar, Francija Požar, Francija
Pascal Rossignol/REUTERS
Francija, požar Francija, požar
Pascal Rossignol/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar