Zaradi peturne stavke na münchenskem letališču odpovedanih 36 letov

Gospodarstvo 10. Avg 202216:42 0 komentarjev
Letališče v Munchnu.
PROFIMEDIA

Zaradi peturne stavke osebja so danes na münchenskem letališču odpovedali 36 letov. S stavko želi sindikat Verdi podjetje Swissport Losch prisiliti v dvig plač okoli 600 zaposlenim. Po besedah predstavnika sindikata je bila udeležba pri stavki visoka.

Swissport Losch po poročanju dpa med drugim zagotavlja storitve za potnike, skrbi za prtljago in tovorni promet letalskih prevoznikov, prav tako skrbi za avtobusne in druge prevoze na in z letališča.

Na letališču so potrdili, da je bilo zaradi stavke letališkega osebja odpovedanih več letov Lufthansinih hčerinskih družb Air Dolomiti, Cityline in Eurowings.

Kot je v pozivu k stavki dejala glavna pogajalka Manuela Dietz, morajo zaposlenim v luči osemodstotne inflacije zagotoviti pravično plačilo. Z dvigom plač bi družba lahko tudi zapolnila prosta delovna mesta, je prepričana.

Verdi zahteva 11-odstotni dvig plač, podjetje pa je v petek ponudilo najprej osemodstotno zvišanje in enkratno izplačilo v znesku 250 evrov. V torek so ponudbo dvignili na 10,1-odstotni dvig plač, a so v Verdiju ponudbo zavrnili. O novem datumu pogajanj se strani še nista dogovorili, še navaja dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!