Zaradi stavke v Belgiji odpovedanih 152 Ryanairovih letov

Svet 07. Jan 202307:55 0 komentarjev
Profimedia

Zaradi nadaljevanja stavke belgijskega kabinskega osebja letalskega nizkocenovnega prevoznika Ryanair, na letališču Charleroi odpovedanih 152 letov. Stavka, ki se nadaljuje po enem tednu, bo prizadela le Ryairove lete v Belgiji, ne pa tudi iz drugih evropskih držav.

Belgijsko kabinsko osebje letalskega irskega nizkocenovnega prevoznika Ryanair bo po tednu premora danes znova stavkalo. Zaradi prekinitve dela bo na letališču Charleroi, ki velja za glavno Ryanairovo vozlišče v državi, odpovedanih 152 letov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Nova stavka, ki bo potekala danes in v nedeljo, naj bi privedla do odpovedi 76 odhodnih in 76 dohodnih letov, zaradi česar bo prizadetih okoli 20.000 potnikov, je za AFP ocenil vodja letališča Charleroi Philippe Verdonck.

Stavka bo prizadela le lete 15 letal, ki jih ima Ryanair v Belgiji, ne pa tudi letov iz drugih evropskih držav.

Stavkajoče kabinsko osebje vodstvu podjetja očita izvajanje nezakonitih pritiskov v zvezi s premeščanja na letališča v druge države, kjer je prisoten Ryanair, predvsem v Dublin, in izplačevanje plač, ki niso v skladu z zakonskim minimumom, kot ga določa belgijska nacionalna zakonodaja.

V preteklem letu so organizirali že več stavk, zadnjo pred tednom dni. Ryanair je sicer v sredo sporočil, da za poslovno leto, ki se bo zaključilo 31. marca, pričakuje višji dobiček. Kot razlog za to so navedli večje povpraševanje po potovanjih v času počitnic ob koncu minulega leta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!