Zaradi te karikature je Francija ruskega veleposlanika pozvala na pogovor

Svet 26. Mar 202209:50 > 09:59 7 komentarjev
Twitter
Twitter

Francosko zunanje ministrstvo je na pogovor poklicalo ruskega veleposlanika v Parizu Alekseja Mečkova zaradi karikatur, ki jih je Mečkov objavil na Twitterju. Francozi so karikature označili za nesprejemljive.

Francosko zunanje ministrstvo je na pogovor poklicalo ruskega veleposlanika v Parizu Alekseja Mečkova zaradi domnevno žaljivih karikatur, ki jih je Mečkov objavil na Twitterju. Francozi so karikature označili za nesprejemljive.

“Takšne objave so nesprejemljive. To smo ruskemu veleposlaniku Alekseju Mečkovu jasno povedali,” so sporočili na francoskem zunanjem ministrstvu.

Ena od karikatur je prikazovala Evropejce, ki na kolenih ližejo zadnjico maskote ameriške vojske, strica Sama, slika pa je bila opremljena z napisom v angleščini, kjer piše “evropska solidarnost”.

Na drugi karikaturi je bila upodobljena bolna Evropa, ki leži na postelji, medtem ko ji njeni mučiteljici ZDA in EU z injekcijami vbrizgavata različne snovi, imenovane “neonacizem”, “rusofobija” in “covid-19”.
“Prizadevamo si ohraniti pot dialoga z Rusijo, vendar so takšne poteze popolnoma neprimerne”, so še dodali na francoskem ministrstvu.

Sporne objave že izbrisali

Rusko veleposlaništvo je potrdilo, da je bilo med pogovorom “med drugim izpostavljeno tudi vprašanje objavljenih tvitov”. Objave s karikaturami, ki jih je ruski veleposlanik na Twitterju objavil v četrtek, so bile medtem odstranjene.

Ruski veleposlanik je francoske kolege ob tem opozoril na “provokacije in vandalska dejanja proti ruskim diplomatskim predstavništvom v Franciji”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje