Zastrašujoč prizor: na najhitrejšem vlaku smrti počil nosilni steber (VIDEO)

Svet 03. Jul 202309:19 0 komentarjev
Razpoka na stebru vlaka smrti v Severni Karolini
zajem zaslona/Twitter

Obiskovalci ameriškega zabaviščnega parka Carowinds so bili v petek deležni dodatne adrenalinske izkušnje. Na njihovi najbolj priljubljeni atrakciji je med obratovanjem počil jekleni nosilni steber. Ta se je med vožnjo grozeče premikal.

Obiskovalci zabaviščnega parka Carowinds v ameriški zvezni državi Severni Karolini so bili v petek priča zastrašujočemu prizoru, ko je na vlaku smrti Fury 325 počil nosilni jekleni steber.

Vlak velja za najhitrejšega, najdaljšega in najvišjega v Severni Ameriki in je ena največjih atrakcij parka, tudi po nastanku razpoke pa je še vedno obratoval. Kot je mogoče razbrati s posnetkov, ki so zakrožili po spletu, se je celotna konstrukcija ob silah, grozeče premikala.

Upravljalci parka so takoj, ko so poškodbo odkrili, atrakcijo zaprli in tako še pravočasno preprečili morebitno nesrečo. Preostali del zabaviščnega in vodnega parka je ostal odprt.

“Varnost je naša prednostna naloga, zato v tej situaciji cenimo potrpežljivost in razumevanje svojih gostov. V okviru naših celovitih varnostnih protokolov vse atrakcije, vključno z vožnjo na Fury 325, dnevno pregledujemo, da se ugotovijo morebitne poškodbe na konstrukcijah ter zagotovi pravilno in varno delovanje,” so sporočili iz parka Carowinds.

Atrakcija Fury 325 ima po podatkih Kings Islanda v Ohiu padec med 90 in 122 metri. Vlak potnike popelje do najvišje višine okoli 100 metrov in doseže hitrost okoli 150 kilometrov na uro.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!