Zdravniki brez meja blizu Sicilije pomagali rešiti okoli 1000 migrantov

Svet 02. Maj 202216:46 > 16:47 0 komentarjev
MSF Sea/TWITTER

Nevladna organizacija Zdravniki brez meja je danes na Sicilijo z ladjo pripeljala okoli tisoč migrantov, ki so jih rešili s čolnov v Sredozemskem morju. Na dovoljenje za vplutje v pristanišče na Siciliji medtem čaka še ena ladja, na kateri je skoraj 300 ljudi.

Ladja Geo Barents se je zasidrala v pristanišču Augusta, so sporočili iz organizacije Zdravniki brez meja. Posadka je z begunci na krovu sredi morja več dni čakala na dovoljenje pristaniških oblasti za vstop v pristanišče in po osmih zahtevah vendarle smela pripluti v pristanišče.

Južno od Sicilije na dovoljenje za vstop v pristanišče Augusta čaka še ena ladja. Gre za plovilo The Ocean Viking dobrodelne organizacije SOS Mediterranee, ki je v nedeljo sporočila, da je za zasidranje v pristanišču zaprosila že devetkrat. Na ladji je 295 ljudi, nekateri od njih so na njej že en teden, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Organizacije, ki patruljirajo po Sredozemlju, rešujejo prebežnike na morju, ki večinoma prihajajo iz Severne Afrike, njihov cilj pa je prek Italije doseči Evropsko unijo. Zadnje poročilo italijanskega notranjega ministrstva navaja, da je letos v Italijo s čolni prispelo že 9900 prebežnikov, kar je 940 več kot v enakem obdobju lani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!